"Oslobođeni" brodovi iz dunavskog rukavca

Građevinska mašina JKP "Put" uspešno je produbila prolaz iz dunavskog rukavca u Dunav, čime je omogućen prolazak "zarobljenih" brodova i čamaca, saopštilo je ovo javno komunalno preduzeće.
Građevinska mašina JKP "Put" uspešno je produbila prolaz iz dunavskog rukavca u Dunav, čime je omogućen prolazak "zarobljenih" brodova i čamaca, saopštilo je ovo javno komunalno preduzeće.

Radnici JKP "Put" su na visokim temperaturama, uz logističku i tehničku podršku Rečne flotile Vojske Srbije u novosadskoj kasarni "Aleksandar Berić", uspeli da prodube prolaz i tako omoguće "zarobljenim"  brodovima i čamcima, kako mornarice tako i građana Novog Sada, nesmetan i siguran prolaz.

Mašina JKP "Put" je bila angažovana od 2. do 5. avgusta na produbljivanju prolaza u rukavac i iskopa peščanih naslaga.

  • Goran

    07.08.2013 10:03
    Posmatraču
    Plati ti 8.000.000,oo dinara Karin komercu,koliko traži za refuler, jer je MONOPOLISTA, zato što su dole navedene državne firme u stečaju ili ugašene vrlom "tranzicijom", pa komentariši urađen posao na koji je potrošeno oko 100 litara evrodizela. Ako ne možeš da platiš, onda ćuti tu i posmatraj.
  • Splavar

    07.08.2013 05:25
    Sremac
    Zahvaljujem se Sremcu na objašnjenju iz struke da su preduzeća privatizovana i da su sada uništena. Ovde nije bilo reči o mašinama koje neće niko da plati nego o dubini vode od 40cm. A oni koji su krali, prodavali i gledali da uništavaju preduzeće iznutra ti treba da se zapitaju i zašto su ona privatizovana. Svi bi mi da živimo u vreme Tita, a da kao neki, otkupimo stanove za 3000 dinira , a kad treba platiti poreze, kriva ova ili ona vlast.
    Brodovi mogu da prolaze, dubina gaza je sada skoro 2 metra, da li je to najvažnije, jeste!
  • Posmatrac

    06.08.2013 22:55
    @Sremac
    Potpuno u pravu. Obican mali refuler sa plutajucim cevovodom bi to odradio za jedno prepodne. Iskopao bi 10x vise sa 5x manje goriva nego ovi majstori.
    Za one koji se ne razumeju, ovo je isto kao kada bi skupljaci sekundarnih sirovina u onim zapregama vozili putnike umesto gradskih autobusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.