Novosadski predškolci umesto u vrtićima u školskim klupama

Novosadski predškolci bi umesto u vrtiće, u pripremnu grupu mogli da krenu u školu ako gradska Uprava za obrazovanje prihvati ovaj predlog Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".
Novosadski predškolci bi umesto u vrtiće, u pripremnu grupu mogli da krenu u školu ako gradska Uprava za obrazovanje prihvati ovaj predlog Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

"Predlog da deca koja idu u obavezno predškolsko budu prebačena u škole već smo izneli Upravi za obrazovanje. Tražimo način da to i sprovedemo", kaže direktor "Radosnog detinjstva" Marko Grgurović.

Prema njegovim rečima, cilj je da se vrtići rasterete i da se konačno ukine lista čekanja. "Više od 3.000 dece godišnje ide u pripremnu predškolsku grupu. Ako bi ovaj predlog bio usvojen, više ne bismo imali problem sa smeštajem dece. Grad ne bi morao ni da odobrava povećanje upisnih kvota za 20 odsto", navodi Grgurović.

Novi Sad bi tako postao prvi grad u Srbiji koji bi uveo ovakav model pripreme predškolaca. Do početka školske godine u vrtiće će biti upisano oko 15.700 mališana, a ispod crte će ostati njih 600. Ukoliko bi polovina predškolaca, njih oko 1.500, bilo smešteno u škole, lista čekanja bi praktično bila ukinuta.

  • otpisani

    16.08.2013 21:38
    zalosno detinjstvo
    dali gradjani i roditelji Novog Sada znaju da ustanova ne moze poceti skolsku godinu jer nema registrovana vozila,nema goriva,nema plata za zaposlene?dali neko moze odvesti ovoga coveka koji je sa svojim "strucnim timom" pravnika dosao da nas sahrani!!!!za godinu dana nista ali bukvalno nista nisu uradili samo su napravili jos vece zlo.
  • nss

    08.08.2013 10:08
    budalastine
    svakakvih je proslo kroz ovu ustanovu ali se niko nije toliko nalupetao za tako kratko vreme...recite coveku sta mu je posao,neka uradi valjan program,sistematizaciju koja je u sluzbi delatnosti a ne setaca po firmi kojih defakto nece da se resi,neka posalje kuci farmaceute,lekare,veterinare i ostalu bagru a ne da dovlaci jos svojih i tako u beskraj,ovo nece na dobro izaci a ispastace deca,roditelji i ljudi u direktnom radu...pa kad svima pukne film i vrtici stanu sa radom valjda ce se neko odgovoran naci da ga vrati odakle je dosao
  • mama

    07.08.2013 17:20
    Sram vas bilo,samo hocete sto pre da se otarasite dece,ocigledno da Vama deca nisu u interesu,vec nesto drugo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.