Sporost grada koči izgradnju Muzičke i Baletske škole

Dugo najavljivana izgradnja nove zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu još uvek nije započeta, jer Grad nije konkurisao za sredstva iz evropskih fondova, saznaje 021.
Dugo najavljivana izgradnja nove zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu još uvek nije započeta, jer Grad nije konkurisao za sredstva iz evropskih fondova, saznaje 021.

U Gradskoj upravi za obrazovanje načinjen je samo jedan korak od prošle godine, kada je izgradnja iz istog razloga odložena - sačinjen je predlog Zaključka kojim Grad prihvata da bude investitor gradnje.

Kako za 021 kaže član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić, gradonačelnik bi uskoro trebalo da potpiše ovo rešenje. "Radi se, zapravo, o četiri škole jer i jedna i druga imaju osnovnu i srednju. Plac na Limanu, inače, pripada Gradu, pa neće biti nikakvih imovinskih problema", kaže Dabetić.

Gradski ministar, ipak, nije želeo da komentariše zašto grad nije konkurisao za novac kod Evropske investicione banke, kako je ranije najavljivano, kao ni da li su prikupljene neophodne saglasnosti javnih preduzeća kako bi se buduća zgrada priključila na vodovodni i grejni sistem.

Plac na kojem treba da se grade nove škole nalazi se u bloku omeđenom Bulevarom cara Lazara i ulicama Narodnog fronta, Balzakovom i Šeskpirovom. U toku je izrada projekta i dva krila sa koncertnom i baletskom dvoranom, i imaće oko 10 hiljada kvadratnih metara.

Dabetić navodi da škole nemaju nikakvih finansijskih problema zbog činjenice da se nalaze u objektima čiji su vlasnici Katolička crkva, odnosno Jevrejska opština, jer zakupninu plaća grad i pokrajina, a ne one same.

Za Muzičku školu "Isidor Bajić" grad plaća Katoličkoj crkvi mesečni zakup oko 4.000 evra. Baletska škola je takođe podstanar u zgradi koja pripada Jevrejskoj opštini, a njihova mesečna kirija je 2.000 evra. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 13.08.2013 13:37
    NSadista - Odgovor Anonimusu
    "Jel, za DŽUKELE, pošto vas deca ne zanimaju ?"
    Pitam se kolika treba biti promaja u glavi, pa da se tako nešto napiše? Jeste, za džukele, starci sa Limana će da uče džukele da igraju basket i fudbal na terenima i da se klackaju i ljuljaju na igralištu. A Liman je toliko starački, da se svake godine samo u O.Š. "Žarko Zrenjanin" upiše 6 do 7 prvih razreda. O besmislenom propadanju kasarne neću ni da pričam, valjda čekaju da počne sama od sebe da se ruši, pa da je prodaju za tepsiju ribe nekom dobrotvoru koji će sprečiti takvu katastrofu.
  • muzičar

    13.08.2013 06:38
    razmislite
    Molim gradske vlasti da još jednom razmisle i da ostave tu poljanu, tj. da je ozelene, posadite drveće,drveće i samo drveće ( a ne šiblje i ukrase koje umetnici hortikulture seju tu po gradu a ničem ne služi)....MOLIM VAS... nema kiseonika u ovom gradu, samo beton i katastrofalno ružne zgrade sumnjivih investitora ( znate dobro kojih, a njih oterati, uzeti im basnoslovnu imovinu i u zatvor... ako hoćete da vam narod veruje da ste pošteni i pravični )... Zgrada vojske u Futoškoj ulici nije loše rešenje. Čuvajte stare zgrade, obnovite ih, ako mislite na očuvanje kulturne baštine ... ugledajte se na male gradove u Austiji, Nemačkoj...tamo je svaka zgrada istorijski spomenik. Tuga me uhvati kad vidim šta se ovde radi.. nema pameti i dokle tako ?!
  • NSadista

    12.08.2013 13:16
    Za Neoplant
    Jel, za DŽUKELE, pošto vas deca ne zanimaju ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.