Ješić: "Neću se odreći funkcija iz principa"

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od potpredsednika pokrajinske vlade i člana Nadzornog odbora Fonda za razvoj Vojvodine Gorana Ješića da se odrekne bar jedne od tih funkcija.
Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od potpredsednika pokrajinske vlade i člana Nadzornog odbora Fonda za razvoj Vojvodine Gorana Ješića da se odrekne bar jedne od tih funkcija.

Ješić kaže da ostavku neće podneti "iz principa", jer navodi da je na mesto u Nadzornom odboru došao po zakonu, i dodaje da Agencija na ovaj način vrši pritisak na njega.

"Član NO sam postao po funkciji, a ne po partijskoj pripadnosti. Dakle, da nisam potpredsednik vojvođanske vlade, ne bih ni dobio mestu u Fondu za razvoj. Uložio sam žalbu na odluku Agencije. Ništa još nije gotovo", kaže Ješić za Blic.

U Zakonu o Fondu za razvoj Vojvodine stoji da se članovi biraju po funkciji, i da u to telo ulaze ministar finansija ili državni sekretar iz tog ministarstva, potpredsednik Vlade AP Vojvodine, potpredsednik pokrajinske skupštine, pokrajinski sekretari nadležni za poslove finansija, kao i jedan predstavnik Vlade Srbije.

Ješić navodi da nijedan od preostalih članova NO nije dobio zahtev Agencije da se odrekne neke od funkcija. "Kako to da protumačim, osim kao politički obračun?", poručuje Ješić.

U Agenciji za borbu protiv korupcije, međutim, nisu želeli da komentarišu ovaj slučaj, jer je direktorka Tatjana Babić na odmoru, kao i predsednik Odbora ove državne agencije.

  • @Vladimir

    12.08.2013 16:12
    Vi zbunjeni?
    Niste Vi, gospodine Vladimire, zbunjeni nego ste samo izgubili iz vida da se ni ovi drugi ne kopcaju na ledjima.
    To sto niste Vladimir Jesic, ne menja stvar mada posle ovog komentara moze da unese i odredjenu dozu sumnje. Ako niste Vladimir Jesic jeste zastitnik lika i dela Vladimira Jesica i u tome treba da trazite problem.
    Da ne teoretisem, kao i Vi, bicu direktan.
    Ako taj vas predstavnik Skupštine Vojvodine koja predstavlja vlast ove pokrajine i koju su građani birali više nego ubedljviom većinom moze sa tog mesta gde se nalazi da kontrolise ustanovu kojoj ta ista Pokrajina daje pare sta on trazi u tom Nadzornom odboru? Osim da tamo sakrije svoje i vase mahinacije.
    Da li Vam je sada jasno da nije rec o tome da li sam kivan na Jesica, a nisam, nego da ne treba da sedi u Nadzornom odboru i na svakoj stolici gde je svoju guzu smestio.
    Ko osporava pravo potpredsedniku skupštine Vojvodine da bude kontrolor pokrajinskih para? Odakle ste Vi to zakljucili. Naprotiv, neka taj potpredsednik kontrolise te novce, ali ne da kontrolise samog sebe. Sta je tu pomalo nedosledno? Dakle, još jednom, neka nase pare kontrolise potpredsednik skupstine i neka ne sedi na svakoj stolici gde njegova guza moze da se uvali. U nadzornom odboru neka sede neki drugi cestiti, posteni i strucniji od jesica za taj posao. necete reci da takvih u ovoj pokrajini nema?!
    I sta kazete, ne znate doticnog gospodina, a slucajno sve ostalo znate?
    To da neki sportista mora da pored svog mesta navede i bivšeg gradonačelnika da bi se Ješiću priznalo da je nešto dobro uradio za Inđiju je Vasa konstrukcija, a moja je da je eto taj mladi decko slucajno iz Indjije da je uspesan sportista, da se za tu Indjiju zna i mimo tog vaseg nadasve uspesnog Jesica, uspesnijeg od onog ortopeda iz Subotice. Ako sam dobro registrovao te omladince ti se nece zahvaljivati ni Vama, ni Jesicu niti tom Vucicu. A sto bi se i zahvaljivali?
    Dakle, mozete vi braniti Ješića, a moze vas on kao lik i interesovati, nego... za razliku od vas niti nas interesuje niti smo skloni da mu pravimo spomenike. Ako se malo spusti iz visina mozda postigne i ponesto vise od ovog sto sada cini. Mozda Vi do kraja i budete u pravu. za sada ste debelo u zabludi.
  • brka

    10.08.2013 08:43
    gavrilo princip
    kog bre principa? kakvim se vi principima vodide??
  • Vladimir

    08.08.2013 13:36
    Pomalo sam zbunjen što neko ulazi u polemiku sa mnom pošto to nije bila moja namera. No, za one više paranoidne, neverovatnom slučajnošću ja nisam Vladimir Ješić, već onaj drugi Vladimir iz Srbije... Tako da nemam hacijende na Popovici i sl. Mislim, logika da neko ko se zove kao Ješićev brat i ne misli kao vi mora da je član porodice pokazuje nivo dubokog razmišljanja koje je gospodjica "Pitanje" uložila u ovu temu.
    No, da samo u par rečenica pokušam da objasnim svoj stav. Prvo, i logika "ja ne znam kako treba, ali znam kako ne treba" je za mene zbunjujuća. I dalje mi nije jasno zašto predstavnik Skupštine Vojvodine koja predstavlja vlast ove pokrajine i koju su građani birali više nego ubedljviom većinom, ne treba da sedi u Nadzornom odboru ustanove kojoj da ista Pokrajina daje pare. Za razliku od vas, ja mislim da tako treba. Možda grešim. E sad, koliko sam uspeo da pokačim, većina vas je kivna na Ješića, što je OK, budite kivni na koga hoćete, vaše pravo. Ali, osporavati pravo potpredsedniku skupštine Vojvodine da bude kontrolor pokrajinskih para je pomalo nedosledno. Dakle, još jednom, a ko treba da kontroliše naše pare? Vidim takođe da je većina na "ti" sa Ješićem i znaju da je on najveći bašibozluk Srbije. Dobro, ja ne znam dotičnog gospodina, osim po čuvenju, kao i po tome da je njegova lista u njegovoj opštini nakon 4 godine vlasti dobila preko 40% glasova, da je u zadnjih 5 godina otvorena jedna masa fabrika i da je pre par godina Inđija proglašena za jednu od najperspektivnijih opština u Evropi. Pa valjda je mrvica toga njegova zasluga? A čak i da nije (i ovde sam zbunjen zašto bi neki sportista morao da pored svog mesta navede i bivšeg gradonačelnika da bi se Ješiću priznalo da je nešto dobro uradio za Inđiju; ili su se i omladinci trebali zahvaljivati Vučiću?), postoje, valjda, neki dokazi koji nisu na nivou "moja komšinica koja zna njegovog starog". Dakle, ja ne branim Ješića, niti me on kao lik uopšte interesuje, nego mislim da Pokrajinska skupština treba da kontroliše kako se troše moji novci. Ako je problem Ješić, onda to nije sukob interesa, nego problem ličnosti. A ako ste pažljivo pročitali tekst, videli ste da bi bilo koji drugi potpredsednik Skupštine takođe bio u sukobu interesa. Dakle, izgleda da je problem ličan, a pravimo se da je principijelan.
    E da, samo za kraj-ko je opustošio Srbiju i Novi Sad (Inđija mi ne izgleda baš nešto opustošeno, naprotiv)-pa uključite TV, evo ih svaki dan na televizji, samo umesto četničke kame nose kravate i umesto proterivanja ljudi iz Hrtkovaca (pardon, Srbislavaca) govore o "bremenu odgovornosti" koje sa sobom nosi vlast. Ili ste možda zaboravili... Ili mislite da ste bolje živeli 90tih?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.