Kamere i na Tvrđavi

Pod sistemom video nadzora, koji za sada pokriva centar grada i nekoliko osnovnih škola i vrtića, uskoro će se naći i Petrovaradinska tvrđava.

Pod sistemom video nadzora, koji za sada pokriva centar grada i nekoliko osnovnih škola i vrtića, uskoro će se naći i Petrovaradinska tvrđava.

Video nadzor će raditi Informatika, koja je ovaj posao dobila na tenderu. Kamerama će biti pokrivena skoro cela Tvrđava, kaže za Radio 021 portparolka tog preduzeća Gordana Galešev.

"U izradi projekta pomogli su nam ljudi iz Muzeja i sa Tvrđave koji su nam signalizirali koja su to kritična mesta i kritične tačke koje treba pokriti. Dakle, to su ulazi, prilazi, mostići i svi objekti na Tvrđavi", objašnjava Galešev.

Kamere će biti visoke rezolucije, kao one koje se već nalaze na raskrsnicama u centru grada. Nadzor Tvrđave obavljaće se iz monitoring centra Policijske uprave.

Na ovaj način Tvrđava će biti povezana sa gradskim sistemom nadzora, što znači da će spadati pod stavku 26 na priznanici objedinjene naplate Informatike. Neće ništa dodatno koštati građane, osim onih 30 dinara, koliko se odnedavno plaća video nadzor.

U Informatici nisu mogli da navedu tačnu dinamiku radova na Tvrđavi, ali je u planu da oni budu gotovi do festivala Egzit. Radovima na optičko-komunikacionom sistemu, koji su trenutno u toku, omogućiće se i pokrivanje cele Tvrđave bežičnim internetom.

Projektom razvoja ovog sistema predviđeno je postavljanje video nadzora i u ostalim delovima grada, kao i u prigradskim naseljima. Zbog toga su svi dužni da ovu stavku plaćaju, bez obzira na to što nadzora još nema u celom gradu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti