U subotu je "Noć muzeja"

U Novom Sadu će u subotu četvrti put po redu biti održana "Noć muzeja".

U Novom Sadu će u subotuja četvrti put po redu biti održana "Noć muzeja".

Prema rečima portparolke ove manifestacije, Goranke Jednak, u obilju zanimljivog programa izdvaja se premijera dokumentarca "Home", koji predstavlja nastavak projekta snimaka planete Zemlje iz vazduha.

"Svakako bi trebalo izdvojiti prvo prikazivanje dokumentarnog filma "Home" Jana Artisa Bertrana, koji prikazuje Zemlju slikama iz vazduha, gde se pored velikih lepota, mogu videti i strašne scene, koje u koliziji zapravo predstavljaju realnost sveta u kom živimo", naglašava Goranka Jednak.

"Noć muzeja" će i ove godine biti podeljena na šest zona - Banovina, pešačka zona u centru, Dunavski park, ulica Zlatne grede, Liman V i Petrovaradinska tvrđava. Interesantna će biti i izložba "Frizure XX veka", gde će Novosađanke moći da se ošišaju u nekom od mnoštva interesentnih stilova iz prošlog veka. Goranka Jednak apeluje na sugrađanke da budu strpljive i da ne dolaze samo sa namerom da se isfriziraju, jer će se u suprotnom pojaviti velike gužve.

"Molimo sve sugrađanke da ne planiraju svoje šišanje specijalno za to veče, već da to bude, prosto, zatekli ste se tu, došlo vam je da napravite neku sjajnu frizuru i to se desilo. U suprotnom, bojim se, doći će do nesnosnih gužvi koje će svima pokvariti utisak", upozorava portparolka ovog događaja.

Dve izložbe u Radio kafeu

U Radio kafeu će u Noći muzeja biti postavljene dve izložbe. Biće izložene slike akademskog slikara Đorđa Kovačeva, uz njegovu autorsku muziku i video prilog.

Tu je i izložba fotografija Predraga Novikova, koje su okrenute kulturi Japana, a najveći broj fotografija je i nastao u "zemlji izlazećeg sunca". Izložba "Reći ću ti nešto" prikazuje i fotografije iz evropskih i svetskih metropola, kao i iz Novog Sada i s Fruške gore. Svaka fotografija nudi po jednu, rukom pisanu, misao. Radio kafe je u Miletićevoj 45.

Od zanimljivosti se još izdvajaju izložba istorijata papirnog novca u Srbiji, javni čas crtanja i slikanja modela, reklamne figure nekad i sad, kao i planetarijumska projekcija, koju će Novosađani moći da vide na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Organizatori poručuju Novosađanima da ova manifestacija nije pasivna, već interaktivna, te apeluju na sugrađane da se uključe u stvaranje i prezentaciju ovogodišnjih programa.

Ulaznica za "Noć muzeja" može se kupiti u poslovnicama OTP banke po ceni od 250, dok će u subotu karta stajati 300 dinara. "Noć muzeja" traje od 18 časova do 2 posle ponoći.

  • neo

    15.05.2010 08:15
    tuga
    Moja porodica je željno čekala ovu noć kao najlepšu u godini, a sada između hleba i ulaznica ipak moramo da izaberemo hleb.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti