Još danas vrelo, od sutra znatno prijatnije

Iako je juče temperatura bila izuzetno visoka, u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da na dnevnom nivou nije bilo velikog broja intervencija.

Iako je juče temperatura bila izuzetno visoka, u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć kažu da na dnevnom nivou nije bilo velikog broja intervencija.

Već u 13h u centru Novog Sada izmereno je 38 stepeni, ali su bila svega tri kolapsa na ulicama što je neuobičajen broj na ovako velikim vrućinama.

Očigledno je da se građani pridržavaju saveta lekara koji se svakodnevno upućuju preko medija. Lekari savetuju građanima da ni danas bez preke potrebe ne izlaze između 10 i 18 sati na ulicu, da piju što više vode i jedu laganu hranu.

Kažu i da će najavljeni pad temperature goditi svima, ali upozoravaju da će danas, a naročito večeras pred samu promenu vremena hronični plućni i srčani bolesnici imati najviše tegoba. Njima preporučuju da se drže propisane terapije, a u slučaju tegoba da se jave lekarima hitne pomoći.

I za danas je najavljena maksimalna dnevna od 38°C, a jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima spustiće tokom vikenda temperaturu na oko 30°C.

  • 09.08.2013 11:10
    I najtacnija prognoza
    najavluje padavine za vikend,samo treba znati citati,posto nisu nacrtali kapljice :)
  • NSgariNS

    09.08.2013 10:14
    @Ana
    Nije da se ne moze, evo otvoreno te pozivam na kafu, u slucaju da se srusis, nosim te kuci :)
  • 09.08.2013 09:44
    "Već u 13h"?
    Imaju vremeplov?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.