Počinje Poljoprivredni sajam

U subotu u Novom Sadu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam, 77. po redu.

U subotu u Novom Sadu počinje Međunarodni poljoprivredni sajam, 77. po redu.

Portparol sajma, Boris Nadlukač, kaže za Radio 021 da će ova manifestacija po broju učesnika, aktivnostima i ponudi izlagača, zadržati obeležje jednog od najvažnijih godišnjih poslovnih događaja u agraru na području Jugoistočne Evrope. "Ono što je novina jeste da prvi put u istoriji Međunarodni poljoprivredni sajam ima zemlju partnera, a to je Mađarska. Naš severni sused će predstaviti veliki broj kompanija u oblasti poljoprivrede, preduzeća za proizvodnju ambalaža, industrije mašina, hemijske i prehrambene industrije, ali i mogućnosti saradnje i investiranja u Srbiju", kaže Nadlukač.

On dodaje da će sajam obeležiti značajno učešće kompanija iz inostranstva, izložba poljoprivredne mehanizacije, te nacionalna izložba stoke, po kojoj se novosadski Poljoprivredni sajam svrstava među pet najvećih evropskih sajmova.

"A sajam će ove godine obeležiti i značajno učešće stranih izlagača. Svaki treći izlagač je kompanija iz inostranstva. Tome treba dodati i posete visokih delegacija iz inostranstva, koje će biti predvođene s devet ministara poljoprivrede, učesnika ministarske konferencije u Beogradu koju organizuje strateški partner Sajma, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije", kaže Nadlukač.

Posetioci će ove godine imati prilike da na sajam uđu po cenama nižim u odnosu na prošlu godinu. Tako pojedinačna ulaznica košta 400 dinara, kolektivna 300 dinara, dok je najjeftinija, 200 dinara, u okviru kolektivnih poseta đaka, studenata i penzinera.

Sajam će trajati do 22. maja, a za posetioce je otvoren svkog dana od devet ujutru do sedam uveče.

  • Stari Grad

    14.05.2010 08:27
    Mogao je Bajatović da sponzoriše od jedne od svojih plata, besplatan ulaz za sve na poljoprivredni sajam...
  • sosa

    14.05.2010 06:07
    cena prava sitnica
    da bi smo porodicno dosli 5*400=2000din
    hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti