Počeli radovi na limanskom kolektoru

Počeli su radovi na drugoj fazi izgradnje limanskog kolektora kanalizacije, jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija, saopštavaju iz "Vodovoda i kanalizacije".
Počeli su radovi na drugoj fazi izgradnje limanskog kolektora kanalizacije, jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija, saopštavaju iz "Vodovoda i kanalizacije".

"Za realizaciju ovog posla je izdvojeno 100 miliona dinara, a u narednih 160 kalendarskih dana radiće se na potezu od Stražilovske do Fruškogorske ulice", kažu u ViK-u.

Kako su objasnili, bunari izvorišta Štrand su već godinama van pogona zbog toga što je dolazilo do curenja dotrajale limanske kanalizacione mreže u zaleđu izvorišta.

"Kako bi bunari ovog izvorišta koje može da donese 300 litara sirove vode u sekundi mogli biti vraćeni na sistem, naše preduzeće je u proteklom periodu rekonstruisalo dobar deo kanalizacione mreže u zaleđu izvorišta Štrand"

O ovom preduzeću dodaju da rade na tome da u što skorije vreme oporave i vrate na sistem bunare izvorišta Štrand.

  • 13.08.2013 10:11
    @Beton - Za prepametnog anonimnog
    A sada se ne sprovode u Dunav, ekstrpametni? Koje ti rešenje nudiš osim večnog siromaštva, smrada i možda bolesti?
  • Beton

    13.08.2013 08:53
    Za prepametnog anonimnog
    Sprovesti fekalije dalje i dublje i Dunav??? To je po tebi rešenje? Ajde odmah idi u vodovod i odesi im idejni projekat!
  • 13.08.2013 07:35
    Evo besplatnih idejnih rešenja
    Da li iko u VIK, kao i u upravi Grada razmišlja o rešenju problema kanalizacije na Keju? Smrad je užasan, uvlači se u zgrade i stanove, a ometa i uživanje na keju (što je manji problem). Da li je to izraz ljubavi prema sugrađanima, kao i patriotizma, pustiti ljude godinama da se guše u smradu govana? Pošto para za prečišćač fekalnih voda hronično nema, o rešenju tog problema se ni ne razmišlja. Stavljeno je ad akta i čeka neka bolja vremena. A postoje i jeftinija rešenja. Npr. na izliv kanalizacije staviti betonske cevi i sprovesti fekalije dalje i dublje u Dunav, da ne smrde. Ili, na izliv kanalizacije montirati veliku betonsku cev u obliku puža da već tu, na izlazu sprovodi odmah fekalije u Dunav, bez da ugledaju svetlo dana i emituju svoj smrad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti