Sarajevo: Novosađani pokradeni na čuvanom parkingu

Mladom paru iz Novog Sada, Tijani Panić i Igoru Hakić obijen je automobil  u po bela dana u centru Sarajeva, na uredno plaćenom parkingu dok su bili na ćevapima na Baščaršiji.
Mladom paru iz Novog Sada, Tijani Panić i Igoru Hakić obijen je automobil  u po bela dana u centru Sarajeva, na uredno plaćenom parkingu dok su bili na ćevapima na Baščaršiji.

Oni su na proputovanju skrenuli u Sarajevo da se odmorimo.

"Uredno smo parkirali vozilo u centru grada, blizu Baščaršije, platili parking i pri povratku, nakon nepun sat, zatekli obijen automobil, razbijeno zadnje staklo, ispreturane stvari", kazala je Tijana koja je sa mladićem prethodno bila na moru.

U policijskoj stanici zadržani su više od četiri sata. nekoliko sati - od 16 do 20 časova i 19 minuta. "Neshvatljivo je da su naš slučaj prijavljivanja radili službenici prve i druge smene!? Pri tome, ovaj iz druge nije imao pojma o čemu mi to pričamo, a mi smo, naravno, morali sve prijaviti jer smo pokradeni, ali i zbog činjenice da sa polupanim staklima na automobilu ne možemo, bez te prijave, izaći iz BiH u Srbiju", kaže Tijana.

Ova mlada Novosađanka navodi da je policajac, koji je došao na uviđaj, nonšalantno rekao da je "odmah znao zašto ga je šef tu poslao i da se to gotovo svakodnevno događa". Osim policajca na uviđaju, i meštani su ih "utešili", rekavši im da se to, posebno u ovom delu grada redovno dešava. Naveli su slučaj Slovenaca koji su dan ranije opljačkani na istom mestu, a čuli su za još jedan dok su boravili u policijskoj stanici. Naime, i automobil italijanskih tablica opljačkan je istog dana na istom mestu.

Građani Sarajeva, oni malo stariji, koji su im ponudili pomoć i uputili ih do policijske stanice, rekli su im da ništa ne treba da ih čudi, jer je "Sarajevo odavno postao - Divlji zapad", te da su na meti pljačkaša najčešće stranci - automobili iz Srbije, Hrvatske, Slovenije.

  • 13.08.2013 13:49
    Anonimus - @Robi
    Ferhadija je ulica u Sarajevu. Zamisli, Maršal Tito je i ulica i kasarna, i bolnica i još mnogo šta ... putuj malo, čoveče, opusti se! Sarajevo nije daleko, ćevapi su kao ni na jednom drugom mestu, Bosanci baš kakvi treba da budu (volim ih više tamo nego ovde), a iz auta sklonite sve što privlači lopove, u kojem god gradu da ste.
  • Robi

    13.08.2013 13:32
    @anonimus
    Nije baš toliko...
    http://sh.wikipedia.org/wiki/Ferhadija_(ulica)
  • 13.08.2013 11:26
    @Robi
    Izgleda da ti se pomutilo od tolikih cevapa. Ferhadija je dzamija u Banjaluci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti