"Vojvodina fest" na Štrandu

Manifestacija "Vojvodina fest" održava se danas i sutra na Štrandu.
Manifestacija "Vojvodina fest" održava se tokom vikenda, 7. i 8. septembra, na Štrandu.

Manifestacija koja promoviše multikulturalnost i bogatstvo različitosti organizuje se na tri lokacije na Štrandu, od 8 do 24 časa.

Manifestacija okuplja predstavnike turističkih organizacija vojvođanskih opština, gurmane i majstore kulinarskih veština, vinare, majstore starih zanata i one koji se tek dokazuju dobrim idejama i kvalitetnim rukotvorinama, kulturno umetnička društva, ansamble i, uopšte, sve zainteresovane za to da se predstave i upoznaju posetioce sa svojim veštinama i mestom iz kojeg dolaze.

Za posetioce, između ostalog, biće pripremljen i kupus u najvećem kazanu na svetu, kapaciteta 5.000 litara u kojem može da se skuva preko 10.000 porcija ovog jela koje će biti besplatne.

"Dve tone brendiranog futoškog kupusa kuvaće osam maturanata Srednje ugostiteljske škole. Potrebne sastojke staviće u kazan oko 10 sati ujutru, a nakon krčkanja, verujem da će ručak biti spreman oko 14.30 sati. Da bismo izbegli infekcije, građani će po simboličnim cenama moći da kupe plastične tanjire, a kupus će biti deljen besplatno", kaže predsednik Udruženja građana "Tradicija, koreni i kulturno nasleđe" Todor Maletin.

Za izlagače su pripremljene i vredne nagrade sponzora. Planirano je da bude izabran najlepši štand na festivalu, a kulinari će biti nagrađeni u nekoliko kategorija. Za ulaz na Vojvodina fest plaća se samo karta za Štrand, koja košta 50 dinara.

  • Mile

    07.09.2013 19:32
    Danas sam bio,bezobrazno skupo,svake godine sve skuplje a naroda sve manje,ako,i zasluzili su.
  • Anonimus

    07.09.2013 18:51
    sve sama šabanerija
    Promovisanje multikulturalnosti!Užas!Pa multikulturalnost se ne promoviše besplatnim kupusom, za ime Boga!
    Multikulturalnost je vekovna konstanta ovih prostora. Promovišu se nove papuče, patike - roba dakle.A to sa štrandom je toliko zaglupljujuće kao da je smisao života u Novom Sadu - Štrand ! Kad se setim kako nas je "Dnevnik" celog leta zaglupljivao sa nekakvom "hronikom štranda" i slikama posetilaca koji počinju svoja nadahnuta kazivanja sa : volim štrand ... Što nedavno reče onaj poznati novosadski muzičar, ne idem na štrand sve sama šabanerija.
  • -

    07.09.2013 08:34
    -
    radite sta znate ali sklanjate se sa tog uzasnog mesta ispod mosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti