Uništavanje starih mina u podne u Petrovaradinu

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije će u podne u naselju Sadovi, na obali Dunava, uništavati pronađena neeksplodirana ubojna sredstava, odnosno artiljerijska zrna zaostala iz Drugog svetskog rata.

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije će u podne u naselju Sadovi u Petrovaradinu, na obali Dunava, uništavati pronađena neeksplodirana ubojna sredstava, odnosno artiljerijska zrna zaostala iz Drugog svetskog rata.

Pored pronađenih neeksplodiranih artiljerijskih zrna uništavaće se i neekspolodirana ubojna sredstava koja je Uprava za vanredne situacije preuzela od Policijske uprave Novi Sad.

Uništavanje obavlja Stručni tim za uništavanje MUP-a Srbije na čelu sa Mihailom Marinkovićem.

Mesto uništavanja mina i eksploziva će obezbeđivati pripadnici policijske ispostave Petrovaradin u saradnji sa Upravom za vanredne situacije.

  • Pezos-pecaroš

    14.08.2013 17:05
    @Anonimus
    Pa koliko vidim od tebe veće "seljačine" ovde nema. Prosto je neverovatno da nisi u stanju tri REČI da napišeš ispravno o rečenici, to je već misaona imenica :) U Londonu kad stane voz isto ne može da se prođe. Što se tiće ne eksplodiranih sredstava na Dunavu to se radi skoro svake godine pri ovako malom vodostaju. Potez od signala preko Mukavca ka Vajsovoj je prepun toga. Koliko sam ja čuo tu je za vreme drigog svetskog, raznet neki brod pun granata, sada Dunav to stalno izbacuje na obalu. Nikom to do sad nije smetalo sad se pojavljuju dušebrižnici kao i za avione Ratnog Vazduhoplovstava, iskreno nisam ni čuo da su preletali. Ili je to ipak možda neka zavera sa tim granatama preti se pokrajinskoj vladi :) Budite vi meni živi zdravi i debeli pa idemo dalje.
  • 14.08.2013 09:38
    Sadovi
    Sadove tamo sve blato i poplava kada bude nevreme, a da nepricamoono kad tamo staje voz pa nemozes da prodjes,, tesko selo pun seljacina
  • 14.08.2013 09:03
    Zaostavšina Nemačke iz rata.
    Alo moroni ,tu su pronađeni ,zaostavština Nemaca ,verovatno su problematična za dalji transport do Nikinca .Nije ovo prvi put,nađu ih ribari a ne daj bože deca.Pa se to onda valjda tu mora na licu mesta .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti