Nema većeg trovanja hranom
Iako se hrana na visokim temperaturama često kvari, u Kliničkom centru Vojvodine nije povećan broj pacijenata sa simptomima trovanja hranom.
Kako kažu u toj instituciji, namirnice koje najčešće izazivaju trovanje u letnjem periodu su sladoled i meso.
Neadekvatno skladištenje mesa na visokim temperaturama često je uzrok njegove neispravnosti što može biti opasno po zdravlje. Iz tog razloga meso i mesne preradjevine ne bi trebalo kupovati na pijaci ili tezgama koje nemaju rashladni uredjaj.
Neispravan sladoled uglavnom dolazi iz poslastičarnica koje ga same prave. U inspekciji kažu da su inspektori svakodnevno na terenu i da se posebno kontrolišu namirnice osetljive na visoke temperature.
Simptomi trovanja hranom su povišena temperatura, povraćanje i dijareja. Savet lekara je, da dok je živa u termometru visoka, građani izbegavaju brzu hranu i da vode računa o higijeni i skladištenju namirnica.
Komentari 5
Blablablablablablabla
O čemu ono beše vest? Ma nema veze, važno je da sam ja vama reko...
ZoranNS
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar