Ogromni redovi na šalterima Elektrovojvodine

Sav dug ili preplatu za utrošenu električnu energiju građani Novog Sada izmirivaće na šalterima Elektrovojvodine, a novoformirano Privredno društo "EPS snabdevanje" primaće uplate za utošenu struju i TV pretplatu od jula tekuće godine.
Sav dug ili preplatu za utrošenu električnu energiju građani Novog Sada izmirivaće na šalterima Elektrovojvodine, a novoformirano Privredno društo "EPS snabdevanje" primaće uplate za utošenu struju i TV pretplatu od jula tekuće godine.

Iz razloga što obaveze građana iz prethodnog perioda nije preuzelo novoformirano preduzeće sa sedištem u Beogradu, ovih dana su strahovite gužve na naplatnom mestu u zgradi Elektrovojvodine, a neretko u redovima stoje i građani koji imaju simbolična dugovanja od svega nekoliko dinara.

U obaveštenju koje je Elektrovojvodina poslala potrošačima navodi se da se dug za struju i RTV pretplatu može izmiriti uplatnicom na svim šalterima pošte, banke i elektrodistribucije. Dužnicima, koji ne budu izmirili zaostale račune, svakog meseca Elektrovojvodina će obračunavati kamatu, a o iznosu kamate potrošače će informisati obaveštenjima.

Kada je reč o redovnim platišama, kojima sada Elektrovojvodina duguje novac, Novosađani će morati da odu na šalter Elektrodistribucije i ispune nalog za prebacivanje tog novca sa računa Elektrovojvodine na račun EPS Snabdevanja. Iz Elektrodistribucije su saopštili da ne postoji način da se pretplata automatski prebaci na račun EPS Snabdevanja, jer nisu ovlašćeni da slobodno raspolažu novcem sugrađana. Novosađani mogu novac od preplate i podići sa računa, ali opet moraju doći lično na šalter elektrodistribucije.

Inače, popust od pet odsto za blagovremeno plaćanje računa i dalje će biti odobravan redovnim platišama, ali za julski račun neće biti popusta, jer novo preduzeće za naplatu startuje od nule. Redovne platiše popust će moći da ostvare tek na avgustovskom računu. Rok za plaćanje računa pomeren je na 25. u mesecu.

  • 21.08.2013 19:49
    ... SRAMOTA!!! Na salteru u Elektrovojvodinin ne moze da se plati platnom karticom. Nova firma nije potpisala sporazum ni sa jednom bankom. Samo kesh primaju!
  • Zoro

    19.08.2013 07:01
    Hleba i igara...
    ...dok nam ispred nosa "perfidno" KRADU ELEKTROVOJVODINU. Kao ElektroVOJVODINA, ne moze da ima distribuciju. Ma nije nego. Bagra iz republike se dosetila kako da unisti VOJVODINU!!!
    Bez para ce vrlo brzo da propadne (pare idu u Beograd-republiku). Tako cemo uskoro vodu, grejanje i ostale komunalije placati tamo nekoj republickoj distribuciji.
    Isto rade i sa Pokrajinskom vladom, ne daju pare, pa ih optuzuju da nista ne rade. Izbegavaju finansijske obaveze cak i po cenu da ne postuju Ustav republike.
    Krajnje je vreme da neko "sa strane" malo zaviri u poslovanje republicke administracije.
    BANDO CENTRALISTICKA.
  • pawlle

    17.08.2013 17:45
    banda ljigava se dosetila kako jos para iz VOJVODINE da uzme, osnuju fucking firmu i sve pare u fucking bg a onda gamad daju mrvice , vreme je da se raskrsti sa ovom kriminalnom republikom i svako na svoju stranu , kao i sve republike i pokrajina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti