Za vikend ponovo tišina u novosadskim klubovima

Novosadski noćni barovi u petak i subotu tačno u ponoć ugasiće muziku na 20 minuta, i za to vreme objašnjavati gostima šta ih očekuje ukoliko se usvoji odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata.
Novosadski noćni barovi u petak i subotu tačno u ponoć ugasiće muziku na 20 minuta, i za to vreme objašnjavati gostima šta ih očekuje ukoliko se usvoji odluka o skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kako za 021 kaže vlasnik kluba "Cuba Libre" Nikola Bubonja, prethodno protestno gašenje muzike je urodilo plodom, jer su gosti uglavnom znali o čemu se radi i dobro su reagovali na potez ugostitelja.

"Mladi su uglavnom informisani, pa su znali o čemu se radi. U svakom slučaju, nakon desetominutne tišine, osetila se neka pozitivna atmosfera, koja je i na mene ostavila utisak", kaže Bubonja.

Javna rasprava o skraćenju radnog vremena kafića razdvojila je Novosađane u dva tabora - one koji ovu odluku svesrdno podržavaju i one koji smatraju da su predlagači "zaboravili kako je biti mlad". Bubonja, ipak, smatra da će, ukoliko odluka bude usvojena, najviše pretrpeti građani čija egzistencija zavisi od provoda mladih.

"Najgore je to što oni koji podržavaju donošenje ovakve odluke, praktično ne znaju šta ona sadrži. Ukoliko prođe, ugostitelji, taksisti, restorandžije i mnogi drugi ostaće bez posla i neće moći da prehrane svoje porodice, što smatram niko normalan ne želi. Ovde se ne radi o tome ko će više ili manje da zaradi, već o pukoj egzistenciji", kaže Bubonja za Novosadski informativni portal.

Konačna verzija Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata naći će se na dnevnom redu Skupštine grada u septembru. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 20.08.2013 01:55
    OmladinacNS
    Dragi moji mladi i stariji.
    Da vidis kako se ne ide u klubove i kafice kad radis svaki dan od 8 do 6.

    Pozdrav za "Jelenu" koja se odmara od obaveza u 8 ujutru, a izlazi do jutra.

    PS. Imam 23 godine, cisto da se zna da sam jos uvek deo omladine, nase nesrecne, ali ne damo se, bar pojedinci.
  • Nemanja

    19.08.2013 07:03
    Vojska 'uči životu' samo one koje roditelji ne nauče ništa, a sami su nesposobni da skapiraju. Ako ti je ova i ovakva bvojska potrebna da te dovede u red, jada li si ti.
  • Arch Stanton

    18.08.2013 19:56
    @Bubonja
    Ti Bubonja izgleda ne kapiras gde zivimo ili se pravis naivan, o cemu pricas covece, koje inspekcije, koja policija, ljudi u Novom sadu gore po lokalima i ginu poslednjih godina zahvaljujuci isitm tim inspekcijama koje stvarno, ali stvarno kontrolisu lokale 365 dana u godini. Osvesti se covece nije ovo crtani film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti