Novosađanin vodi na glasanju za plesnog kralja Evrope

Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja. On se trenutno nadmeće za "Wild card" i ako je osvoji, biće deseti takmičar u Roterdamu, pored drugih koji nisu išli na kvalifikacije, nego će biti na Evropskom takmičenju za denshol kralja zbog svojih kvaliteta. "Pobedom na takmičenju istakao bih svoj rad, svoje rutine i koreografije još više. Upoznao bih se sa svim jačim plesačima iz denshol sveta, i naučio mnogo, jer je ipak zaista drugačije kad plešeš uživo sa njima nego kad te gledaju preko interneta", rekao je Nemanja za 021. Denshol je poreklom sa Jamajke i koncentriše se pre svega na tačno određene pokrete, kojih za sada ima više od 800. Ples je usko vezan za muziku, pa tako postoje pesme o samo jednom plesnom koraku, a postoje i one u kojima se mogu čuti imena raznih koraka, a sam je ples nastao u Jamajci na uličnim žurkama. Sve što je do sada postigao, Groovin Skull je to uradio preko interneta. Nikad nije išao na plesne radionice nekoga od vodećih plesača denshola, a ipak ga baš ti kvalitetni plesači hvale i vide potencijal u njemu. Jedini je predavač u Srbiji i jedini muškarac koji pleše na Balkanu. Predaje u Plesnom udruženju Groove, a na Balkanu postoje još samo dve grupe - jedna u Sloveniji i jedna u Hrvatskoj. Oni se često zajedno druže u Zagrebu, rade zajedno, prave koreografije i slično. Ukoliko želite da glasate za njega, treba da odete na Fejsbuk Stranicu The Official European Dancehall King Competition, i ispod videa da napišete Groovin Skull. Video koji možete da vidite ispod je snimak jedne od koreografija Novosađanina Nemanje Prelevića, odnosno Groovin Skull-a. Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja.
Novosađanin Nemanja Prelević, poznatiji kao Groovin Skull, jedini je takmičar iz Srbije, ali i sa Balkana, koji se nadmeće sa još osmoro plesača iz cele Evrope da bi otišao na Evropsko takmičenje za denshol (dancehall) kralja.



On se trenutno nadmeće za "Wild card" i ako je osvoji, biće deseti takmičar u Roterdamu, pored drugih koji nisu išli na kvalifikacije, nego će biti na Evropskom takmičenju za denshol kralja zbog svojih kvaliteta. Nemanja trenuntno po glasovima vodi, ali je pobeda i dalje naizvesna.

"Pobedom na takmičenju još bih više istakao svoj rad, svoje rutine i koreografije. Upoznao bih se sa svim jačim plesačima iz denshol sveta, i naučio mnogo, jer je ipak zaista drugačije kad plešeš uživo sa njima nego kad te gledaju preko interneta", rekao je Nemanja za 021.

Denshol je poreklom sa Jamajke i koncentriše se pre svega na tačno određene pokrete, kojih za sada ima više od 800. Ples je usko vezan za muziku, pa tako postoje pesme o samo jednom plesnom koraku, a postoje i one u kojima se mogu čuti imena raznih koraka, a sam je ples nastao u Jamajci na uličnim žurkama.

Sve što je do sada postigao, Groovin Skull je to uradio preko interneta.

Nikad nije išao na plesne radionice nekoga od vodećih plesača denshola, a ipak ga baš ti kvalitetni plesači hvale i vide potencijal u njemu. Jedini je predavač u Srbiji i jedini muškarac koji pleše na Balkanu.

Predaje u Plesnom udruženju Groove, a na Balkanu postoje još samo dve grupe - jedna u Sloveniji i jedna u Hrvatskoj. Oni se često zajedno druže u Zagrebu, rade zajedno, prave koreografije i slično.

Ukoliko želite da glasate za njega, treba da odete na Fejsbuk stranicu "The Official European Dancehall King Competition", i ispod videa da napišete Groovin Skull. Glasanje traje do 16. septembra.

Video koji možete da vidite ispod je snimak jedne od koreografija Novosađanina Nemanje Prelevića, odnosno Groovin Skull-a.

  • ExDancer

    23.08.2013 10:07
    Najnovija informacija je da glasanje traje do 1. SEPTEMBRA!
  • Odusevljena

    20.08.2013 10:26
    Hvala svima!
  • Plesno udruženje Groove

    18.08.2013 21:31
    plesni treninzi
    Možete nas posetiti u našim prostorijama, u Fruškogorskoj 30 u Novom Sad, (sklonište u dvorištu), ili nas naći na facebook starnici pod imenom Plesno udruženj Groove i dobićete sve potrebne informacije o treninzima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti