Povećan broj uličnih prodavaca

Od ljupkih bakica koje prodaju domaća jaja i celer iz svoje bašte, do nakupaca koji drsko zauzimaju najprometnije raskrsnice ružeći sliku grada, uličnih prodavaca je, čini se, sve više u našem gradu.

Od ljupkih bakica koje prodaju domaća jaja i celer iz svoje bašte, do nakupaca koji drsko zauzimaju najprometnije raskrsnice ružeći sliku grada, uličnih prodavaca je, čini se, sve više u našem gradu.
Komunalna inspekcija podnela je blizu 1000  prekršajnih prijava za nelegalnu uličnu prodaju od početka godine.

Pored takozvanih "povratnika", nelegalnih prodavaca koji su od ranije poznati inspekciji, u poslednje vreme na ulicama je povećan broj novih prodavaca, građana koje je kriza naterala da na ulici prodaju, uglavnom polovnu robu, kaže glavni komunalni inspektor Srđan Jakovljev.

Kazne za nedozvoljeno zauzimanje javne površine za prodaju kreću se od 250 dinara do 25.000 dinara, nedovoljno da se iskoreni nedozvoljena ulična prodaja, kaže on. Najvišeje ima u okolini pijaca, kod bivših robnih kuća na Detelinari i Novom naselju, kod Maksija na Bulevaru oslobođenja, u okolini gradskog groblja, ima ih i u centru dok traju neke manifestacije.

Prete inspektorima

Na nekoliko lokacija u gradu ove sezone pojavili su se nelegalni ulični prodavci švercovanog sezonskog voća i povrća. Na uglu Bulevara oslobođenja i Kralja Petra prvog  i oko Futoške pijace prodaju se švercovane banane, jagode i paradajz  po nešto jeftinijim cenama. Komunalna inspekcija svakodnevno piše prekršajne prijave, a ova očigledno organizovana prodaja ne jenjava.

Inspektori na terenu su čak dobili i ozbiljne pretnje, kaže glavni komunalni inspektor Srđan Jakovljev. On apeluje na građane da ne kupuju na tim nelegalnim tezgama jer se toj robi ne zna poreklo, niti je prošla potrebne zdravstvene provere.

  • poreklo robe

    14.05.2010 20:58
    na kutiji cigareta Monus nema porekla niti naziv proizvodjaca, jeste pusenje je stetno za ljude, a sta sa silnim proizvodima u velikim marketima, tamo inspektor ne sme ni da proviri ako se nije najavio, a kada se najavi tada je dovoljan blic pogled da sacne kako je sve u najboljem redu, nema cena na artiklima,a ako i ima onda su na pogresnom artiklju itd..
    nego ne trenirati strogocu na ribi pljuckavici, nego krivce kazniti sto su doveli drzavu u glib zivog blata
  • pera

    14.05.2010 20:07
    Voli Srbin na crno pa to ti je...
  • NOVOSADJANKA

    14.05.2010 14:33
    DRAGI MLADJO.I OVI STO KOPAJU SADA PO KONTEJNERIMA NE IZGLEDAJU TAKO LOSE.A TI SIGURNI NE BI ZAUZEO DEO NA BULEVARU, NE BIH NI JA,ALI NIKAD NE RECI NIKAD.HTELI SMO ZAPAD,TAMO JE BAR LAKO POSTATI PROSJAK,A NASA DRZAVA SVE VISE LICI NA TU AMERIKU.JEDINI PROBLEM JE STO SU PRVO UZETI ZAKONI KOJI CE NARODU UZETI DOSTOJANSTVO,PRAVO NA NORMALAN ZIVOT.NIJE PROBLEM DVA,TRI DILERA KOJI SU MALO VISE ZARADILA.PROBLEM JE STO LJUDI NEMAJU POSLA,A NEKI MOGU DA RADE STA HOCE I DA ZAUZIMAJU PO VISE RADNIH MESTA,PO CEMU SU ONI VREDNIJI OD DRUGUH.ZATO NAM PAMETNA DECA I ODLAZE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti