Za plate i bonuse JKP još 220 miliona

Poreski obveznici iz Novog Sada ove godine izdvojiće dodatnih 220 miliona dinara za plate i bonuse zaposlenih u javnim gradskim preduzećima.
Poreski obveznici iz Novog Sada ove godine izdvojiće dodatnih 220 miliona dinara za plate i bonuse zaposlenih u javnim gradskim preduzećima.

Ovo povećanje je odobreno rebalansom budžeta Grada i izmenama planova rada preduzeća. Pojedini zaposleni dobiće i bonuse, a u ukupnu masu novca uključene su i plate novozaposlenih u javnim preduzećima.

Odredbama rebalansa Vodovod i kanalizacija dobiće 70 miliona dinara, Stanu je predviđeno povećanje od 44 miliona, JGSP Novi Sad biće "jači" za 40 miliona.

Pojedina preduzeća ukalkulisala su u planovima i povećanje broja zaposlenih. JGSP planira da se pojača sa 40 ljudi, Čistoća sa 33, dok je Stan predvideo 15 novih kadrova.

Smanjenje broja zaposlenih i budžeta za plate predvideo je jedno SPENS, pošto je ukupan izdatak za plate smanjen za 34 miliona dinara.

Novosadske opozicione stranke upozorile su na činjenicu da su preduzeća dužna da poštuju Uredbu Vlade Srbije iz juna ove godine, po kojoj svako povećanje broja zaposlenih ili plata u javnim preduzećima mora da dobije saglasnost Ministarstva finansija. U suprotnom ministarstvo može čak da obustavi davanja iz budžeta.

  • ivana ivanovska

    28.08.2013 07:12
    u gradskoj custoci vec duze vremena radnici nemaju redovne plate, bez obzira imali decu ili ne, ovo novo rukovodstvo u toj instituciji pod hitno treba zatvoriti,, ucenjuju ljude otkazima a mnogi su ih i dobili jer nisu hteli da predu u njihovu stranku... pod hitno da odgovaraju, .. ne dozvolite da ostanete bez posla poput mnogih vasi kolega samo zato sto nezelite u njihovu stranku da bi cuvali njihova leda dok oni sede u foteljama.... pod hitno da odgovaraju,,,, postoji mnogo dokaza i svedoka o tome sta se u gradskoj cistoci desava.... pozzzz
  • Toma

    21.08.2013 10:58
    odlazite!
    To razum grmi u svom gnevu,
    kraj u ognju bukti sad!
  • SIT

    21.08.2013 05:30
    @Anonimus 13:32 • 19.08.2013.
    Anonimus-e
    Sve to sto ti pokusavas da proturis kao procvat covecanstva i ovog Grada mozda bi bilo u redu da ovaj teks ne govori upravo suprotno.
    Od gladnig uzimaju da bi ste otvarali nova radna mesta,pa neka su i stranacka..i da bi necija porodica imala hlep na stolu..
    Ako je tako, a jeste, zaista je doslo vreme da se zapitamo kakvi smo to ljudi postali..do kada ce od gladnih uzimati?!
    Ako je SRAMOTA onda stavi prst na celo pa vidi cija je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti