LSV: Novi Sad više nije bezbedan

Liga socijaldemokrata Vojvodine je ponovo apelovala na gradske i državne zvaničnike da se što hitnije pokrene tema bezbednosti građana i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je ponovo apelovala na gradske i državne zvaničnike da se što hitnije pokrene tema bezbednosti građana i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.

- Novi Sad više nije bezbedan grad. Više nije samo materijalna i fizička bezbednost građanki i građana Novog Sada ugrožena. Oni sada postaju i životno ugroženi - kaže se u saopštenju Lige nakon noćašnjeg ubistva na Novoj Detelinari.

Navodi se i da je za poslednjih deset meseci zabeleženo pet pucnjava kod škola i vrtića.

- Neodgovorno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova tri i po godine ne imenuje načelnika novosadske policije. Zahtevamo da se otvori policijska stanica na Novom naselju, jer su svi rokovi odavno prošli i bilo kakvi izgovori za odlaganjem ne dolaze u obzir. Takođe, zapošljavanje neophodnih 300 policajaca mora se što pre realizovati, a ne 80 - ocenjuje LSV uz ponavljanje stava da bi se formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu omogućila decentralizacija i bolja koordinacija rada MUP-a.

  • siki

    20.08.2013 18:28
    nemojte izmisljati ladnu vodu to sto Novi Sad nema nacelnika neznaci nista za bezbednost grada znaci samo odredenoj stranki da ubaci svog coveka na vlast i nista drugo tu je problem u zakonu sto policija ne sme razbojnika ili mafijasa ni popreko da pogleda jer se boje posto ovaj ima dobrog advokata da ih on netuzi i da ce im biti odbijeno od plate radijator tehnika je izasla iz raja razmislite sledeci moze da bude neko vas najgore je sto kod nas se ceka da se nesto desi pa da se odredeni ministri dodju da se slikaju na mesto nesrece i da daju izjave kako se mora menjati zakon bla.bla tako je bilo sa kontrastom a sta se uradilo sem sto narod uzalud placa dnevnice poslanika koji ni posle tolko vremena bisu nista uradili po tom zakonu ni po bilo kom drugom
  • ZoranNS

    19.08.2013 20:09
    Ispravno je Novi Sad još uvek nije
    Ispravno je Novi Sad još uvek nije bezbedan grad i to od 89. godine, a kako može biti kada ni Srbija nije bezbedna država, da bi bila bezbedna treba da funkcionišu sva tri elementa bezbednosti, sudstvo, policija i građani. U uslovima kada građani optužuju sudstvo i policiju, policija sudstvo i građane, a sudstvo policiju i građane, strada bezbednost.
  • Toma

    19.08.2013 19:03
    gluposti
    nit je problem u nemanju načelnika,
    nit je problem (samo) u tome što fali 300 policajaca,
    nit je problem (samo) u tome što je centrala u bg.

    Problem je to što su ljudi g***a!!!!
    Što ne bi pomoglo ni 30.000 novih policajaca, pogotovu ako budu korumpirani. I džabe svi policajci, inspekcije itd kada sudije puštaju kriminalce na slobodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti