"Final cut" otvara Sinema siti, publiku čeka 130 filmova

Mađarski film "Final Cut: Ladies and Gentlemen" reditelja Đerđa Palfija otvoriće večeras u bioskopu Arena šesti po redi "Cinema City" koji se na više lokacija u Novom Sadu održava do 1. septembra.

Mađarski film "Final Cut: Ladies and Gentlemen" reditelja Đerđa Palfija otvoriće večeras u bioskopu Arena šesti po redi "Cinema City" koji se na više lokacija u Novom Sadu održava do 1. septembra.

Projekcija je predviđena nakon svečanog otvaranja u 20h.

Film mađarskog reditelja je prikazan na festivalu u Kanu gde je uspeo da ujedini mišljenja kritike i publike koji su bili saglasni da je reč o nesvakidašnjem filmskom ostvarenju. Ovo je prvi dugometražni film koji je sastavljen isključivo iz kadrova drugih filmova - najvećih ostvarenja u istoriji filma.

"Final Cut: Ladies and Gentlemen" se sastoji se od kadrova 450 svetskih filmskih klasika i predstavlja svojevrstan odgovor reditelja i kritiku mađarske vlasti zbog odsustva finansijske i svake druge podrške umetničkim i filmskim stvaraocima. Đerđu Palfiju bilo je potrebno tri godine rada na materijalu da stvori film u kom hiljade evropskih i holivudskih zvezda "glume" zajedno. Suštinski, ovo je savršena ljubavna priča o savršenom čoveku i savršenoj ženi. Trejler filma možete pogledati ovde.

Na ceremoniji otvaranja biće dodeljene dve nagrade Ibis za doprinos svetskoj kinematografiji. Ovogodišnji dobitnici su srpki reditelj Želimir Žilnik i izraelski reditelj Eran Riklis, koji je i gost festivala.

Filmski program festivala predstaviće selekcije domaće i strane produkcije, a biće prikazano više od 130 filmova svrstanih u 11 selekcija, na deset gradskih lokacija. Cena ulaznica je 150 dinara, osim za projekcije 3D filmova koje koštaju 350 dinara, dok su projekcije na lokaciji Amstel Open Air besplatne.

Muzički program obuhvata atraktivne žurke otvaranja i zatvaranja, kao i brojne koncerte.

  • Jelena

    26.08.2013 11:17
    Najbolji je Caribic Cut!:)
  • Orwell Djordje Vegan

    26.08.2013 09:11
    Ideali
    Zilnik se jedno vreme bunio protiv Exita i kako gutaju novac za kulturu, a sad prima nagradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti