SNS preuzima i Slobodnu carinsku zonu

U septembru će biti održana Skupština akcionara Slobodne carinske zone u Novom Sadu, na kojoj će biti smenjen dosadašnji direktor Srđan Egić i na njegovo mesto postavljen odbornik sa liste Srpske napredne stranke Nenad Barac.
U septembru će biti održana Skupština akcionara Slobodne carinske zone u Novom Sadu, na kojoj će biti smenjen dosadašnji direktor Srđan Egić i na njegovo mesto postavljen odbornik sa liste Srpske napredne stranke Nenad Barac.

Kako za 021 kaže aktuelni direktor ove firme Srđan Egić, ovakva smena je nastavak grabljenja uspešnih preduzeća po modelu preuzimanja Luke Novi Sad, ali navodi da je srećan što će njegova smena barem proći mirno.

"Drago mi je što se ovakvom presudom održava kakva-takva, pa makar i sklepana Skupština akcionara. To je u svakom slučaju pomak u odnosu na batinašku i nasilničku praksu, kojom je pre mesec dana preuzeta Luka Novi Sad", kaže Egić.

Prema njegovim rečima, osim političkih, razloga za njegovu smenu nema. "Firmu sam uspešno vodio pet godina. Za to vreme je promet udvostručen, izgrađena dva nova objekta, a sve to bez dinara kredita ili otpuštanja radnika", kaže Egić za Novosadski informativni portal.

Podsetimo, Egić je nedavno dobio anonimne pretnje smrću, međutim, policija do danas nije pronašla osobe koje stoje iza pretećih reči.

Nenad Barac je po zanimanju ekonomista, a nakon smene vlasti u Novom Sadu zaposlen je u preduzeću "Održavanje i usluge". Vlasnik je kafea "Atrijum". (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • Гордана Којић

    11.04.2014 10:16
    ОСНИВАЧИ
    Надам се да ће мали акционари фабрике "Петар Драпшин" а.д. Нови Сад која је један од оснивача
    Слободне царинске зоне коначно добити ДИВИДЕНДУ!
  • vrh

    02.09.2013 11:51
    vrh
    Uz tebe smo Barac,kralj si.
  • 29.08.2013 10:01
    posmatrač
    Gužva za posao u LUCI NOVI SAD svaki dan samo pristižu kadrovi SNS, a stari leptirići mirišu novo cveće

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti