Novi Sad (konačno) dobija načelnika policije?

Državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić izjavio je da očekuje da do kraja avgusta Novi Sad dobije načelnika policije.
Državni sekretar MUP-a Srbije Vanja Vukić izjavio je da očekuje da do kraja avgusta bude imenovan novi načelnik novosadske Policijske uprave.

"Trudićemo se da izaberemo najboljeg kandidata, koji će opravdati poverenje i koji će ispunjavati sve neophodne uslove za tu odgovornu funkciju", izjavio je Vukić.

Povodom zahteva iz Novog Sada, Subotice i drugih gradova u pokrajini da imaju veći broj policajaca kako bi efikasnije rešavali probleme bezbednosti, on je podsetio da je prošle godine raspisan konkurs za 360 policajaca koji će, kako je rekao, u narednom periodu biti raspoređeni u novosadskoj Policijskoj upravi.

Prvi krug njihove obuke počeo je u martu ove godine a konačno će, za svih 360 policajaca, obuka biti završena sredinom iduće godine i oni koji budu prošli obuku i ispunili uslove biće raspoređeni u Policijskoj upravi Novi Sad, objasnio je državni sekretar MUP-a.

Za naredni konkurs planirano je kadrovsko popunjavanje i ostalih policijskih uprava u Vojvodini, poput Zrenjanina, Kikinde i Subotice, napomenuo je Vukić.

Objašnjavajući svoju nedavnu izjavu da se Novi Sad, prema istraživanju, ubraja u najbezbednije gradove u Evropi, Vukić je rekao da je istraživanje, na koje se pozvao, radila jedna evropska agencija.

"Na osnovu tog istraživanja Novi Sad je svrstan na visoko mesto po pitanju bezbednosti u Srbiji i, kako oni kažu, dovodi ga na jedno od najviših mesta u Evropi po pitanju bezbednosti", istakao je Vukić.

Podsećamo da je na mestu vršioca dužnosti načelnika novosadske policije već više od tri godine Stevan Krstić. Direktor policije Milorad Veljović je još u martu najavio da će biti imenovan načelnik, ali od toga nije bilo ništa. Slična obećanja davao je u aprilu i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović, ali ni od toga nije bilo ništa.

Početkom aprila gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je nadležno Ministarstvo da što pre imenuje načelnika novosadske policije i reši problem koji predugo traje. Vučević je tada istakao da je nedopustivo da drugi po veličini grad u Srbiji nema prvog čoveka jedne od najvažnijih službi koja je zadužena za bezbednost građana i njihove imovine.

Apeli za imenovanje načelnika dolazili su (i dolaze) kako iz redova opozicije, tako i od strane vlasti: naprednjaka, trećesrbijanaca, lige, demokrata...

  • siki

    22.08.2013 20:51
    ura Novi Sad dobija nacelnika nema vise ubistava pljacki samoubistava razbojnistva garant stize supermen ili eliot nes iz sns stranke nisu jos odlucili to su bajke sta ste se napalili bice vrucih vesti i kad dodje novi nacelnik netreba novinari da pakuju kofere jer nece imati posla
  • SOKO

    22.08.2013 10:28
    Iskreno jako nam je potreban nacelnik, da se malo suzbiju redovi i da se stane na put sve cescim pucnjavama u gradu
  • Pacijent

    22.08.2013 10:05
    Strasno
    A gde ovj Vukic procita da je NS najbezbedniji u Evropi hahaha.Jel on cita novine ako ne zivi u NS?Svaki dan neko premlacivanje ubadanje nozem a svaki drugi ubistvo i to iz puske strasno.Netreba nama nacelnik dobar je i ovaj vd Krstic nama treba pravna drzava i vise policajaca na ulici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti