Irižani od danas blokiraju put

Građani Iriga najavili su da će od danas svakodnevno po dva sata blokirati magistralni put Novi Sad-Šabac dok se ne reši problem sa saobraćajem u tom mestu.
Građani Iriga sastali su se sa predsednikom opštine i najavili da će od danas svakodnevno blokirati magistralni put Novi Sad-Šabac dok se ne reši problem sa saobraćajem u tom mestu.

U Irigu je u sredu jedan kamion sleteo sa puta i udario u kuću. Takve nesreće se dešavaju jer kroz sam centar prolazi magistralni put i oko 20.000 vozila dnevno. Građani su na sastanku zatražili da se hitno izgradi saobraćajna obilaznica oko Iriga, te da se odrede tačni rokovi za njen završetak.

Kako je rekao jedan od građana, pre šest godina je počela izgradnja obilaznice koja nikada nije završena, a nikada nisu počeli ni radovi na prokopavanju tunela kroz Frušku goru. Drugi zatev koji su građani Iriga uputili je da se u spornoj ulici, kroz koju magistrala prolazi, u roku od 30 dana postavi nekoliko ležećih policajaca, kako bi se saobraćaj usporio i postao bezbedniji.

Među zahtevima je i pojačana i učestalija kontrola opterećenja teretnog saobraćaja kroz Irig, kao i zahtev MUP-u da policijska stanica u Irigu dobije dozvolu za kontrolu i zaustavljanje vozila na magistrali.

Blokada puta u Irigu počinje od danas u 18 časova, a kako građani najavljuju, put će biti blokiran svaki dan po dva sata u isto vreme sve dok ne budu dobili garancije da će njihova četiri zahteva biti ispunjena.

  • Anonimus

    23.08.2013 14:16
    Opet problem običnim ljudima a ne onima koji odluč
    Baš da vidim da ko će da mi zabrani da prođem tim putem nakon 10 sati provedenih na poslu. Tako su se isto i seljaci bunili pre neku godinu. Dođu i ostave traktore a oni odu kući da im ne bude vrućina. Trojica ostanu da se svađaju sa ljudima kojima ne daju da prođu a ostali kod kuće piju ladno pivo. Za šta smo glasali to smo i dobili. Pa sledeći put gledajte malo bolje šta zaokružujete na glasačkom listiću. Nije svejedno
  • 23.08.2013 12:48

    naplaćivati prolazak kroz Irig i to nekoliko puta više nego putarinu na auto putu (a dobijene pare ulagati u obnovu i razvitak Iriga) pa da vidiš kako će se isplatiti "ići okolo".
    I ostali koji misle da su na bezbednoj udaljenosti su izloženi zagađenju. Probajte da udišete izduvne gasove 10 minuta pa ćete se uveriti.
  • 23.08.2013 11:15
    Bolje da blokiraju Mrku i Velju i ostale odgovorne za nepostojanje obilaznice nego sto blokiraju put.
    Jel to potpuna blokada ili samo za kamione?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti