Krenulo zagrevanje pred "vruću" političku jesen

DS traži od Miloša Vučevića da podnese ostavku, dok SNS odgovara da je spreman na vanredne izbore.
Novosadski odbor Demokratske stranke pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da podnese ostavku na tu funkciju, jer kako navode, ne radi svoj posao i nije izabran voljom građana.

"Miloš Vučević, koji je na mesto gradonačelnika došao političkom krađom i kriminalom, u nemogućnosti je da kontroliše koalicione partnere, razuzdanu interesno-kriminalnu grupu koja pustoši Novi Sad", navodi se u saopštenju DS.

Kako se dodaje, najveći problem je rešavanje afere ATP Vojvodina, a činjenica da Vučević nije pokrenuo krivične procese protiv odgovornih čini ga saučesnikom. "Podsećamo da je presudom Vrhovnog suda utvrđeno da je Maja Gojković (bivša gradonačelnica i funkcioner SNS), bez realnih ovlašćenja svesno načinila štetu budžetu Grada, a Vučević nije pokrenuo krivične procese protiv odgovornih lica, što ga čini saučesnikom", kaže se u saopštenju.

GO DS navodi da gradonačelnik nije otvorio ni jedno radno mesto osim onih namenjenih za članove stranaka na vlasti, da investitori zaobilaze Novi Sad, te da građani žive sve teže, a roditelji strahuju za bezbednost dece. "Jedna od najvećih investicija je nelegalna infrastruktura do vile (funkcionera SNS) Igora Mirovića, izgrađena samo za njega, ne i za druge građane Novog Sada", saopštio je DS.

SNS: Hajmo na izbore

Gradski odbor Srpske napredne stranke je reagujući na saopštenje DS ocenio da "oni koji su u svaku kriminalnu aferu sami umešani, oni kojima je jedini cilj bio da za vreme svoje vladavine sebi i svojim bliskim pajtosima napune džepove i da tako osiromaše i unište Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju, nemaju moralno pravo da prozivaju one koji se svaki dan trude da obnove i pokrenu sve ono što su nazovi "demokrate" razorile i opljačkale u poslednjih dvanaest godina".

Ocenjuje se da je "sramno da za kriminal u gradu prozivaju oni koji su biznis zasnivali na partnerskom odnosu sa odbeglim narko bosovima".

"Prisetimo se samo nekih afera kao što je Razvojna Banka i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, preko kojih su iz budžeta isplaćivane ogromne svote novca uskom krugu ljudi okupljenih oko Bojana Pajtića, a da ne pominjemo Klinički Centar Vojvodine kao i ostale otkrivene kriminalne malverzacije kada su nestali milioni evra. Zbog svih navedenih činjenica razumemo strah i paniku koji je obuzeo Demokratsku stranku i njejne funkcionere na samu pomisao o prevremenim izborima na pokrajinskom nivou, jer su svesni činjenice da na njima nemaju šta da traže, poučeni iskustvom nedavnih lokalnih izbora održanih u Kovinu, gde je DS u koaliciji sa svojim partnerima jedva prešla cenzus. Poštovane nazovi "demokrate", ako ste toliko sigurni u svoju politiku, hajdemo na izbore pa neka narod da svoj sud", kaže se u saopštenju SNS.

  • Republikanac

    27.08.2013 06:56
    Za Vojvodinu republiku
    Bilo bi tuzno da i narednih 10 godina vrtimo jedne te iste na vlasti, dosta je preletaca i anonimusa u nasem gradu. Ja glasam za Republikance Vojvodine!
    www.vojvodjanskapartija.org.rs
  • MaxNs

    24.08.2013 21:51
    OK!
    OK! DS je vladao 12 godina i evo "rezultata": Razvojona banka je nešto kraduckala, ali još uvek se ne zna šta i koliko, Dulića su priveli, optužnice su bile silovite, al gle čuda nisu uspeli da ih odbrane. Dragina još uvek drže u ćorci, al po svoj prilici i on će proći kao Dulić. Pajtića su opominjali i pisali peticije, ali su naprasno zaćutali ili tiho govore o tome. Pavličića su razapinjali na krst, ali im je sa krsta "pobegao", pa verovatno i ne znaju di je! Sad SNS koalicija vlada 12 godina i situacija je sledeća: Bokanovi klonovi upravljaju gradom sa tripl D tetovažom i rezervnom bombom u ruci, Kruževićevi kong fu EV monteri održavaju elektro sistem, a pomažu im frizeri, pekari, stand up komičari i druge tražene struke. Božić i Zelenović su vratili "monarhiju" u javna preduzeća, pa sad imaju dvorskih dami(piši ćato k...a) više nego na Engleskom dvoru,a Maja i Igor uz konsultacije sa Vučevićem otvaraju novu Bus stanicu-lokacija klanica kod Neoplante, razlog-ima u blizini jedan nadvožnjak sa šinama pa bi se to moglo iskoristiti kao kompromis, da svi budu zadovoljni! E pa nismo zadovoljni, ni sa prethodnim, a bogami ni sa ovim sadašnjim nosiocima vlasti. Samo se vi prepucavajte, a na kraju će vas ovdašnji puč sve ispucati!!!
  • 24.08.2013 15:59
    @Stef
    Tacno tako i dodala bih da je na celnim pozicijama u gradskom odboru DS-a stara ekipa, tj. nista se promenilo nije.
    Posteni, vredni, dugogodisnji clanovi su gurnuti u stranu jer je u vrhu nova/stara interesna grupa.
    Ladno su sa sajta sklonili podatak o clanovima gradskog odbora da bi to prikrili! Strasno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti