Računi za grejanje manji do 150 dinara

Novosadska toplana umanjiće februarske račune za 70 do 150 dinara korisnicima koji su tog meseca na niskim temperaturama ostali bez grejanja.
Novosadska toplana umanjiće februarske račune za 70 do 150 dinara korisnicima koji su tog meseca na niskim temperaturama ostali bez grejanja.

Kako za Radio 021 kaže portparolka Jelena Vujin, smanjenje će biti obračunato kroz račun za maj. Prema njenim rečima, ono zavisi od kvadrature stana i dužine prekida isporuke energije.

"Ovim gestom pokušali smo da barem delimično nadoknadimo štetu koju su naši potrošači pretrpeli usled pada napona električne energije tokom februara meseca", rekla je Vujinova. Podsećamo, 6. i 13. februara ove godine, pola Novog Sada je ostalo bez grejanja na temperaturama u minusu.

Niko nije odgovoran

Ni nakon što je predstavljen izveštaj komisije, koja je utvrdila razloge zbog kojih su Novosađani tokom zime imali problema s grejanjem, u "Novosadskoj toplani" nisu personalizovali odgovornost za hladne radijatore. To prethodno nije učinila ni stručna komisija.

Gradonačelnik Igor Pavličić je tada rekao da je utvrđen niz objektivnih i subjektivnih razloga za nestanke grejanja, ali da je problem što su napravljeni propusti  često u okviru zakonom dozvoljenih granica.

Najčešće se čulo da su učestale havarije na vrelovodnoj mreži koje su se dešavale tokom zime, a zbog kojih su Novosađani ostaju bez grejanja, posledica dotrajalosti vrelovodne mreže, za čiju obnovu "Novosadska toplana", nema dovoljno novca.

  • piplfoks

    14.05.2010 06:28
    150 dinara? Mrš gadovi!
  • slobodni radikalni ligas

    13.05.2010 19:09
    Jovo na novo...
    Toliko o utvrđivanju odgovornosti i obećanju gradonačelnika da "neko za to mora odgovarati!" Što u prevodu znači molite boga da sledeće zime ne bude ista situacija,a o kompenzaciji dela troškova mogu samo da se nasmejem,kao korisnik ulsuga očekujem da nema prekida grejanja i razlozi me savršeno neinteresuju ni niz objektivnih i subjektivnih razloga za nestanke grejanja, a za to što su napravljeni propusti često u okviru zakonom dozvoljenih granica pa to više ni malumni nemogu da progutaju!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti