Milovančev: Klevetnički napad Srđana Egića

Generalni direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev ocenio je da je u tekstu "SNS preuzima i Slobodnu carinsku zonu", direktor Slobodne carinske zone Srđan Egić izrekao neistine o Luci i da drugoj strani nije bilo omogućeno da odgovori.
Generalni direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev ocenio je da je u tekstu "SNS preuzima i Slobodnu carinsku zonu", direktor Slobodne carinske zone Srđan Egić izrekao neistine o Luci i da drugoj strani nije bilo omogućeno da odgovori.

 

"Klevetničke namere vode Srđana Egića kada pominje "batinašku i nasilničku praksu" prilikom "preuzimanja Luke Novi Sad", piše u odgovoru Milovančeva.

"Bivšeg direktora Luke Milenka Milivojevića smenila je Skupština akcionara koja se sastala po nalogu suda jer je Milivojević godinama odbijao da se pokorava zakonima. Milivojevića nisu smenili "batinaši" i "nasilnici", nego akcionari, predstavnici vlasnika - Republike Srbije. Pre nego što je smenjen, Milivojević se javno hvalio da je silom rasterao članove bivšeg Upravnog odbora Luke. Pretio je da će silom izbaciti i članove nove Uprave i menadžmenta. Nakon rasterivanja prethodnog Upravnog odbora, dve i po godine,  upravljao je državnom firmom kao da je njegova privatna. To su bili valjani i dovoljni razlozi što je obezbeđenje bilo prisutno prilikom preuzimanja Luke od strane novog zakonito izabranog menadžmenta, 17. i 18. jula. Da nije bilo siledžijskih pretnji bivšeg direktora Milivojevića, ne bi bilo prisutno ni obezbeđenje prilikom preuzimanja Luke", stoji u saopštenju dostavljenom Radiju 021.

Dodaje se da "skupština akcionara Slobodne carinske zone nije "kakva-takva, pa makar i sklepana", kako to tvrdi Egić bez ijednog argumenta. Skupština akcionara Slobodne carinske zone je, na osnovu zakona, ovlašćen organ, preko koga se obezbeđuju upravljačka prava vlasnika i većinskih vlasnika - u ovom slučaju i Luke Novi Sad - u Slobodnoj carinskoj zoni u Novom Sadu. Srđan Egić ima pravo da ospori legalnost Skupštine i legitimitet akcionara, ako za to ima valjanih, zakonom predviđenih razloga, i bilo bi bolje da to učini na Skupštini, umesto što obilazi medije i od njih traži da mu odbrane fotelju".

  • nss

    26.08.2013 05:02
    egic se pojavio niotkuda i nicim izazvan,sve pametan i vredan a doktor ce da leci brodove i obalu....majko moja kakav paket gluposti,sve moj do moga
  • Branko Kockica

    25.08.2013 22:45
    Sava je uvek sa vama!
    Savo neniću kako ti je zdravlje?
    ljubi te majka.
  • ns

    25.08.2013 18:16
    Dr direktor
    Doktor za svadbe i sarane...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti