Irig: Nakon blokade puta sledi sastanak sa predstavnicima "Puteva Srbije"

Građani Iriga blokirati su na dva sata magistralni put Novi Sad-Šabac. Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski izjavio je da je izgradnja obilaznice oko Iriga i tunela kroz Frušku goru projekat od najvećeg prioriteta za Vladu Vojvodine, ali da je njegova realizacija prekinuta zbog rekonstrukcije Vlade Srbije.

Građani Iriga blokirati su magistralni put Novi Sad-Šabac juče između 18 i 20 časova.

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski izjavio je da je izgradnja obilaznice oko Iriga i tunela kroz Frušku goru projekat od najvećeg prioriteta za Vladu Vojvodine, ali da je njegova realizacija prekinuta zbog rekonstrukcije Vlade Srbije.

U Irigu su učestale saobraćajne nesreće jer 20.000 vozila dnevno prolazi magistralnim putem, a oko 40 odsto toga su teški kamioni, pogotovo petkom i vikendom. Predsednik opštine Irig Vladimir Petrović kaže da procene govore da će se za pet godina taj broj povećati na preko 30.000 vozila  dnevno.

"Putevi Srbije": Nadležni smo samo za signalizaciju

"Putevi Srbije" saopštili su da to preduzeće nije nadležno za nastavak izgradnje obilaznice oko Iriga, s obzirom da je radove finansiralo nekadašnje Ministarstvo za NIP, ali da je spremno da pomogne meštanima Iriga, "u onome za šta je u ovom slučaju nadležno, a to je poboljšanje saobraćajne signalizacije u glavnoj ulici u Irigu kroz koju prolazi državni put".

U saopštenju iz "Puteva Srbije" navodi se da se tom reduzeću obratio predsednik Opštine Irig Vladimir Petrović sa molbom da se pomogne oko završetka izgradnje obilaznice, započete još 2006. godine. "Putevi Srbije" naveli su da će se tim povodom njihovi predstavnici početkom naredne nedelje sastati sa čelnicima iriške opštine.

Bugarski: Zaobilaznica kasni zbog rekonstrukcije Vlade

Pokrajinski sekretar Branislav Bugarski izjavio je da je izgradnja obilaznice oko Iriga i puta sa tunelom kroz Frušku goru projekat od najvećeg prioriteta za Vladu Vojvodine.

"Vlada Vojvodine je apsolutno posvećena projektu motornog puta Ruma - Novi Sad, odnosno izgradnji tunela kroz Frušku goru i obilaznice oko Iriga. Do sada je urađen projektni zadatak, postoji obezbeđeno finansiranje od strane kineske Eksim banke i treba da se zaokruže pregovori sa nekom od kineskih firmi koja bi bila izvođač radova. Na žalost, ovi razgovori su prekinuti zbog rekonstrukcije Vlade Srbije", naveo je Bugarski u pisanoj izjavi medijima.

On je poručio i da pokrajinska vlada u potpunosti podržava zahteve građana Iriga da se započnu radovi na obilaznici u prvoj polovini sledeće godine, ukazujući da zbog toga što pre treba da se nastave pregovori sa potencijalnim izvođačima radova.

  • paolo

    24.08.2013 18:05
    ...
    Setite se kako je Kalanovicka obecavala tunel...
  • gerilac

    24.08.2013 14:15
    resenje
    ...i onda ce veliki vodja tresnuti pesnicom i podviknuti: Hocu auto-put! Ne interesuje me nikakav Irig!
  • ;islilac

    24.08.2013 11:56
    A rekonstrukcija kasni
    A rekosntrukcija kasni jer, pa on nije njima, a oni njemu...Nastavak sledi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti