Vučević: "Nisam manje Vojvođanin od Pajtića"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odbacio je danas optužbe da želi da umanji prava građana Vojvodine, napominjući da je tu rođen i da ništa manje nije Vojvođanin od predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević odbacio je danas optužbe da želi da umanji prava građana Vojvodine, napominjući da je tu rođen i da ništa manje nije Vojvođanin od predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića.

"Kada ste čuli da sam ja, bilo kojom svojom izjavom, umanjio prava građana Vojvodine. Najlakše je nekom zalepiti etiketu", rekao je Vučević, koji je i član Saveta SNS za Vojvodinu i najužeg rukovodstva te stranke.

On je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" istakao da to što je ranije rekao da će Ustavni sud oceniti ustavnost i zakonitost Statuta Vojvodine "ne znači da se borim za manje prava građana Vojvodine" i dodao da i sam živi u Novom Sadu, "rođen sam tu, ne osećam se ništa manje Vojvođanin od Bojana Pajtića".

Odgovarajući na pitanje da li će odluka Ustavnog suda o pokrajinskom statutu dovesti do pokrajinskih izbora, Vučević je rekao da ne zna kakva će biti ta odluka, ali je podsetio na to da je taj sud proglasio neustavnim delove Zakona o utvrđivanju nadležnosti APV.

Taj zakon je više pravne snage od statuta i pravna logika nalaže "da je otvorena mogućnost da se to reflektuje na pitanje ustavnosti i zakonitosti Statuta", kazao je Vučević i dodao da, kada Ustavni sud donese tu odluku, videćemo kako se ona i da li se politički reflektuje".

On je ponovio da SNS traži vanredne izbore u pokrajini jer, kako je rekao, "nas interesuje kako se živi u Vojvodini i kako će se živeti" i dodao da ta stranka u proteklom periodu ukazuje na "gubitak legitimiteta pokrajinske administracije kroz neke opipljive pokazatelje", kao što su lokalni izbori održani u tri opštine u pokrajini ili izbori za opštine i mesne zajednice.

  • BUDJENJE

    27.08.2013 11:01
    NA ULICE
    Ma sta me briga ko si i sta si , obezbedi nam tu prosecnu platu od 40.000,00 din za pocetku. Obezbedi nam nova radna mesta, nova asflte, setalista,skole, autobuse, kontejnere,uredjen fasade, promeni zakone na nivou grada, smanji nasilje medju mladima.... i jos mnog mnog toga. Mozes biti i vanzemaljac ali uradi nesto ne palacaj jezikom i mudruj. Svi mi znamo da je Vojvodina bila najbogatija regija u staroj Jugi a sad mi dosao Palma i uzeo nasu Elektrovojdoniu koji su gradjani Vojvodine stvorili, a on ce da hrani zirafe i salje mlade na put u Grcku... Zar je moguce da tolika kolicina glupih i slepih ljudi zivih u Vojvododini.
  • 27.08.2013 07:03
    Pajtić pa Vojvođanin, ne verujem
    Sve što je do sad radio ,,godpodin "Pajtić radio je u korist drugih a najmanje Vojvođanera ,,demokrata ",on i njegova kamarila dozvolili su da se sve što vredi u Vojvodini rasproda bud zašto.Uništena preduzeća ,lošom privatizacijom,korupcijom,dodeljivanje subvencija iz fonda Vojvodine Patijskim (demokrate) kolegama uništena privreda,nepotizam, rasprodaja zemlje (poljoprivredno),zapošljavanje nula kroz nula ,i td. i td. I on Vojvođanin srbin ,SRAMOTA.
  • 27.08.2013 05:30
    Српска Војводина
    После избијања мађарске револуције (15. марта 1848. године), делегација војвођанских Срба кренула је у Пожун, да новој мађарској влади достави захтеве Срба за равноправним положајем у Угарској. После неуспелих преговора, дошло је до немира у војвођанским градовима, којом приликом су Срби спалили матичне књиге вођене на мађарском језику. Што је мађарска влада била непопустљивија према умереним српским захтевима, то су ови захтеви постајали радикалнији. У првим српским захтевима не спомињу се ни војвода ни војводина ни аутономија, али ће то веома брзо постати главне тачке српских захтева. На Мајској скупштини у Сремским Карловцима (од 13. до 15. маја 1848. године), Срби су прогласили Српску Војводину, која се састојала од Срема, Баната, Бачке и Барање. За војводу је изабран Стеван Шупљикац, Карловачка митрополија је уздигнута на ранг патријаршије, а тадашњи митрополит, Јосиф Рајачић, проглашен је за српског патријарха. Изабран је народни одбор као привремена влада Српске Војводине. Одлуке Мајске скупштине потврђене су касније од стране аустријског двора. Мађарска влада је цео овај покрет српског народа прогласила бунтовничким и решила да га сломи војнички. Срби су пружили енергичан отпор и у данашњој Војводини је беснео прави рат. Непопустљивост мађарске владе искористило је српско вођство, на челу са патријархом Рајачићем. Кад је аустријски цар прогласио Мађаре за бунтовнике, српске трупе из Војводине укључиле су се у царску војску и учествовале су у гушењу револуције у Угарској.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti