Ništa od Odluke o skraćenju radnog vremena kafića

Predlog Odluke da radno vreme ugostiteljskih objekata bude skraćeno i da se ukine kategorija noćnih klubova, neće se naći na septembarskoj sednici gradske Skupštine.

Predlog Odluke da radno vreme ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji u Novom Sadu bude skraćeno i da se ukine kategorija noćnih klubova, ipak se neće naći na septembarskoj sednici gradske Skupštine.

Razlog je kompleksnost same Odluke, kojom bi, osim ograničenja rada objekata, trebalo da se reši i način poslovanja ugostiteljskih, trgovačkih i zanatskih radnji.

Član Gradskog veća za privredu Goran Sečujski kaže da će radna grupa narednih nedelja raspravljati o detaljima nacrta odluke, kako se ne bi desio neki propust. - Postoje pojedini objekti koji apsolutno ne poštuju niti radno vreme, niti odluke suda, niti autoritet komunalnih inspektora, komunalne policije i policije i tu je najveći problem - izjavio je Sečujski, koji tvrdi da će odlukom biti zaštićeni interesi građana, ali i sloboda preduzetništva.

S druge strane, Dragan Stanojević iz Upravnog odbora Udruženja ugostitelja nada se da je razmatranje predloga pomereno da bi se u obzir uzeli i predlozi vlasnika lokala.

- Želimo da se u svim lokalima uradi dobra izolacija i da se meri nivo buke, da kazne budu pooštrene i da se zakon sprovodi, da lokali koji su registrovani da rade do sat ili tri sata nakon ponoći zaista rade do tada, a ne do pet ujutru - kaže Stanojević. On se nada da će biti pronađeno kompromisno rešenje da svi budu zadovoljni.

Konačni predlog odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata i trgovinskih radnji daće Skupština grada, ali za sada nije poznato kada će to biti.

  • 27.08.2013 11:10
    Napomonjiem sve koji pisu i zele da se uvede red u ugostiteljstvo(a sami konstatuju da je problem u Laze Teleckog) da napisu koji su to lokali koji srknave i nedaju ljudima pravo na zivot i miran san.Napominjem da u gradu ima 1400 ugostiteljskih objekata od kojih se 70 nalazi u ulicama Laze Teleckog,Mite Ruzica i Svetozara Miletica...ako mislite da cete resiti problem tako sto cete u isti kos stavljati sve ugostitelje varate se,javno recite koi su tu objekti koji vam nedaju pravo na miran san!

    Pravda za ugositelje koji postuju zakon i nadlezne!
  • 27.08.2013 06:01
    sramota
    Sramota je da niko nema hrabrosti da uvede reda u radno vreme ugostiteljskih objekata . Ono u Laze telečkog je sramota i za grad i za državu da taj narod koji živi tamo mora da se seli jer nemože više da izdrži tu buku. Tako nešto nema ni u jednom gradu u Evropi , doduše u Evropi se zna šta se sme a šta nesme, daleko smo mi od Evrope.
  • anonimus

    26.08.2013 18:53
    smetaju vam ljudi koji ostaju do kasno po kafanama? e bas mi je drago sto nemate para za izlazak, sto nemate prijatelje i sto ne jebete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti