Branitelji ponovo traže spomen ploču u Novom Sadu

Koprivnička "Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91." u otvorenom pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ponovila je zahtev za postavljanje spomen ploče u Novom Sadu.

Koprivnička "Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91." u otvorenom pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, ponovila je zahtev za postavljanje spomen ploče u Novom Sadu svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

U pismu ističu "kako žele da Nikolić podrži tu inicijativu jer je reč o miroljubivoj akciji, bez političkih i inih uplitanja, kojoj je cilj podsetiti i odati poštovanje onima koji su dali svoje živote tokom srpske i crnogorske agresije na Republiku Hrvatsku, ali i poučiti mlade u Srbiji da se u Hrvatskoj od 1991-1995 vodio žestoki rat, te da svaki rat nanosi patnju, bol i tugu".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je ranije da neće prihvatiti taj zahtev, navodeći da veruje da će isti odgovor dati i Gradsko veće Novog Sada. Vučević je tada rekao da mu nije jasno šta se time želi postići i zbog čega je baš Novi Sad odabran kao grad u koji bi trebalo postaviti takvo spomen obeležje.

"Ne osporavam ničije pravo pa ni pomenute udruge da iznese svoj stav, ali ne vidim na koji bi način tako nešto doprinelo unapređenju dobrosusedskih i partnerskih odnosa između naše dve države i mislim da nije politički realno da se takvo spomen obeležje postavi u Novom Sadu", rekao je Vučević. On je naglasio da u Novom Sadu živi veliki broj izbeglih i prognanih sa prostora cele bivše Jugoslavije i da je i zbog toga nelogično što je koprivnička Udruga odabrala baš Novi Sad za grad u kome bi, po njima, trebalo postaviti spomen ploču.

  • dejan

    02.11.2013 20:47
    što se pjenite...
    Mladen Pavković je ugledni hrvatski novinar. Mnogi ga blate, ali to je tako i u Srbiji, za dobrim konjem se praši. A to da kao predsjednik Udruge želi spomen ploču u Novom Sadu tek je samo malo dio podsjećanja na vaš Otadžbinski rat, kad ste iz Beograda cvijećem slali tenkove put Vukovara. Sjećate se?
  • Vladan

    27.08.2013 16:57
    Svašta....
    ...se sleglo u ovaj nesretni grad, samo nam još vi nedostajete.
  • Zagor

    27.08.2013 13:47
    Samoreklamiranje pojedinaca.
    Cilj postignut:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti