FOTO: Dvojica Novosađana počupali veliko polje ambrozije

Dvojica Novosađana protekli vikend nisu proveli zavaljeni ispred televizora, već su samoinicijativno počupali veliko polje ambrozije koje se nalazi u krugu Kliničkog centra Vojvodine.
Dvojica Novosađana protekli vikend nisu proveli zavaljeni ispred televizora, već su samoinicijativno počupali veliko polje ambrozije koje se nalazi u krugu Kliničkog centra Vojvodine.

Eko-aktivista Jovica Vukša proteklih dana je zvao ljude da mu se priključe u ovoj akciji, međutim, odazvao se jedino čovek koji je alergičan na ovu korovsku biljku.

"Jedino se priključio moj kum Dragan Vukmirović, baš zato što je alergičan na nju, i razume kakvo je zlo ambrozija. Bilo mi ga je žao na kraju, sav se upalio, na celom telu se videla alergijska reakcija. Na kraju akcije je pljuvao, kijao, nikako da izbaci iz sebe, džaba mu maska", kaže Vukša za 021.

Prema njihovim rečima, na akciju su se odlučili jer smatraju da je to ispravno. "Ne želimo da se naše aktivnosti završe na like/share/comment radnji. Želja mi je da gurnemo prst u oko sistema, da im pomerimo dupeta, da urade nešto", poručuje Vukša.

Ovaj Novosađanin, koji se bavi taksiranjem, dodaje da je primetio kako grad tretira ambroziju samo na vidljivim mestima, dok velika polja ove opasne biljke ostaju netaknuta ukoliko se ne vide sa glavnog puta, poput ovog, koje je udaljeno svega stotinak metara od bolnice.

Vukša dodaje da se ambrozija u Novom Sadu nikad nije sistemski uništavala, poput čupanja ili hemijskog tretmana, već samo kosila. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • 28.08.2013 16:22
    anticvarkista
    Lako je pocupati ambroziju,a sta cemo sa silnim partrijskim cinovnicima po lisju i cistoci sto citaju ove vesti i lupaju minuse?

    Ko ce njih iscupati iz fotelja?

    Ima resenje! Baba za dedu, deda za komsiju, komsija za kuma a kum za rep(u) iscupati ih moramo!
  • novosadjanka

    28.08.2013 07:08
    komentari razni
    Dovoljno bi bilo da svako pocisti u svom dvoristu, oko svoje zgrade, Jer oni koji zive u zgradama nemaju kontakta sa prirodom i svojom okolinom. Ulaze u svoje stanove a ne pociste cak ni ispred svog ulaza u stan a kamoli u zgradu.

    Akcije pojedinaca mogu nekoga da pokrenu ali sistem drzave ne funkcionise uopste. I kolikogod pojedinac uradio, vecina neutralise.

    Zato prilikom zaokruzivanja i donosenja vaznih odluke ne treba misliti samo na sebe...
  • Enko

    28.08.2013 06:45
    Revolucija
    U pravu je, što se tiče "pomeranja dupeta". Idemo svi da beremo ambroziju i da im objasnimo da nama ne treba javno preduzeće za ove stvari, osnovaćemo naše akcionarsko društvo i besposlenima dati posao, nekom minimalnom taksom građana Novog Sada bi se platili ovi radnici i za uvek ugasiti JKP. Mi smo sistem, a ne "javna" preduzeća. Bez nas bi sve stalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti