Školska dvorišta u novom ruhu pred početak škole

Po završetku školske godine, Zavod za izgradnju grada pokrenuo je akciju uređenja prostora oko više škola i predškolskih ustanova, a većina započetih radova biće gotova do 2. septembra.

Po završetku školske godine, Zavod za izgradnju grada pokrenuo je akciju uređenja prostora oko više škola i predškolskih ustanova, a većina započetih radova biće gotova do 2. septembra.

Radovi u OŠ "Prva vojvođanska brigada", gde je dvorište bilo potpuno zapušteno, skoro su pri kraju.

Asfaltirane su staze oko škole, popločan je plato ispred službenog ulaza i ulaza za učenike betonskim pločama u boji, a ovih dana biće postavljene i klupe. Prethodno je urađena nivelacija terena, čime se rešio problem atmosferskih voda, kao i parterno uređenje samog dvorišta.

Ostali najavljeni poslovi kao što su izgradnja teretane na otvorenom, dva dečija igrališta i nadstrešnica za roditelje, biće realizovani fazno, kako se budu raspisivale javne nabavke za izvođenje radova.

Sanacije trotoara, prilaznih puteva, režijskih traka, kolskih prilaza, platoa i glavnih ulaza, te zamene dotrajalog oštećenog urbanog mobilijara urađene su ispred predškolskih ustanova "Palčica", "Svitac", "Različak" i "Zvončica", ali i u osnovnim školama "Žarko Zrenjanin", "Jožef Atila", "Miloš Crnjanski", "Svetozar Toza Marković", "Jovan Popović", "Kosta Trifković", "Đura Jakšić" u Kaću kao i u gimnaziji "Laza Kostić". U toku su radovi u dvorištima osnovnih škola "Dušan Radović", "Ivan Gundulić", "Mihajlo Pupin" u Veterniku, "Veljko Vlahović" u Šangaju i "Ivo Andrić" u Budisavi.

ZIG će i u narednom periodu nastaviti sa ovom akcijom, ali će se bazirati na one poslove koji zahtevaju opsežnije radove. To se odnosi na osnovne škole "Vasa Stajić" i "Đura Daničić", srednju saobraćajnu "Heroj Pinki", kao i na Fakultet tehničkih nauka, Prirodno-matematički fakultet i Fakultet za fizičku kulturu.

Podsetimo, stručne službe Zavoda za izgradnju grada su još u junu obišle školske objekte i konstatovale šta je sve potrebno izvršiti na uređenju dvorišta i prilaza školama tokom raspusta, kako bi se učenici u septembru vratili u lepša dvorišta.

  • -

    29.08.2013 08:04
    -
    @telep
    u okolini skole nikola tesla je bio samo onaj bife venera a sada gambrinus.

    a ovi lokali su jos blizi od njega
  • deki

    28.08.2013 21:00
    behaton
    Pa Mirovic zna gde se pravi najbolje behaton kocke, iz iskustva
  • telep

    28.08.2013 20:39
    U okolini tesle je oduvek bilo par kafana, mada vise sluze za ozderavanje nastavnika, a ne ucenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti