Policija pojačava patrole oko novosadskih škola

Policijska uprava u Novom Sadu, u saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Južnobačkom okrugu, preduzeće sve zakonske mere kako bi očuvala bezbednost učenika u predstojećoj školskoj godini, saopštila je policija.
Policijska uprava u Novom Sadu, u saradnji sa direktorima osnovnih i srednjih škola u Južnobačkom okrugu, preduzeće sve zakonske mere kako bi očuvala bezbednost učenika u predstojećoj školskoj godini, saopštila je policija.

Pored školskih policajaca, angažovanih u jednom broju prosvetnih ustanova, Odeljenje policije planiraće i pojačanu patrolnu delatnost, na području ostalih škola, na osnovu bezbednosnih procena stanja i potreba u konkretnim slučajevima.

Školski policajci trebalo bi da budu uključeni u sastav timova za zaštitu dece od nasilja, a njihovo angažovanje, prvenstveno, treba usmeriti na sprečavanje nasilja nad učenicima, rasturanja i uživanja narkotika i alkohola. U tom kontekstu, policija će intenzivirati i kontrolu ugostiteljskih objekata u blizini škola, kao i tzv. objekata za zabavu i obaveštavati nadležne inspekcije radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Policija će kontinuirano nadzirati i stanje saobraćajne signalizacije u okolini škola, kako bi se uspostavila najadekvatnija tehnička rešenja za regulisanje saobraćaja na ovim lokacijama.

Kao i prethodnih godina, Policijska uprava će raditi na prevenciji svih delikata, edukativnim akcijama, projektima i predavanjima, u cilju podizanja stepena bezbednosne kulture učenika, roditelja i  prosvetnih  radnika, ističe se u saopštenju policije.

  • 01.09.2013 13:50
    baka od daka
    BRAVO za ovu VEST. Nista me nebi tako razveselilo kao ova vest. Samo napred Policijo ipak narod najvise veruje u VAS. Deca su nam razularena nasilna bahata(naravno ne sva ali veca vecina) i treba da se uvede red i disciplina. BRAVO BRAVO i po sto puta BRAVO!!!
  • gari

    30.08.2013 07:26
    bravo
    za Branku Bežanov i Savet koji vodi. Svaka čast.
  • Stara kuka

    30.08.2013 07:19
    -Bojan - U svaku skolu:

    Pa nije toliko tesko platiti ih koliko je tesko naterati ih da rade i da budu doslovni. Dzabe nama i njih 20 ako on sedi u kantini i pije "fuka" ili ide zeni da uplati loto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti