Oštećeni se nisu pojavili na suđenju dečaku iz Građevinske

Otvaranjem glavnog pretresa, juče je pred krivičnim većem za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu počelo suđenje petnaestogodišnjem K. V. iz Kaća, optuženom da je 7. novembra prošle godine nožem povredio i pokušao da ubije dvojicu starijih mladića, koji su ga prethodno maltretirali.
Otvaranjem glavnog pretresa, juče je pred krivičnim većem za maloletnike Višeg suda u Novom Sadu počelo suđenje petnaestogodišnjem K. V. iz Kaća, optuženom da je 7. novembra prošle godine nožem povredio i pokušao da ubije dvojicu starijih mladića, koji su ga prethodno maltretirali.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a branilac dečaka iz Kaća, Vladimir Beljanski, kaže da je njegov klijent izneo odbranu u kojoj je detaljno ispričao sve o spornom događaju.

Oštećeni u ovom procesu se nisu juče pojavili u sudu, iako su uredno pozvani. Njihov branilac je rekao da su odsutni, ali juče nije priložio nikakav dokaz kojim bi opravdao njihov izostanak. Jedan od dvojice oštećenih, prema nezvaničnim informacijama, nedavno je izašao iz zatvora.

Saslušani su i neki od predloženih svedoka, a nastavak suđenja zakazan je za 1. oktobar, kada se očekuje da će iskaz dati i preostali predloženi svedoci.

Branilac učenika iz Kaća navodi da će nastaviti da insistira da sud na glavnom pretresu utvrdi da u ovom slučaju nije reč o pokušaju ubistva već o nužnoj odbrani ili njenom prekoračenju. Advokat Beljanski ističe da svi dokazi ukazuju da se dečak branio.

Podsećamo, K. V., tada učenik prvog razreda Srednje građevinske škole u Novom Sadu, 7. novembra se, posle višemesečnog zlostavljanja, suprotstavio Branislavu S. (20) iz Teslića i Milanu Š. (22) iz Rakovca, koji su mu tog dana oteli ranac s patikama, bacili ga u šaht i tražili zlatan lančić. On je dvojicu mladića izbo nožem u hodniku na ulazu u susednu Mašinsku školu, gde je pokušao da pobegne i skloni se od njih.

  • Zoran

    30.08.2013 14:08
    Nece se ni pojaviti
    Nece se ni pojaviti do kraja sudjenja, jer ce se u suprotnom saznati njihov identitet...a onda...???
  • 30.08.2013 13:05
    Dragana Janković
    Oni koji su prebijali našeg sina Aleksu u školi osuđeni su za 2 od 8 utvrđenih nasilja,opomenama i praćenjem Centra za soc.rad jer tada nisu imali 15 godina .Škola "Sreten Mladenović Mika" iz Niša je tim nasilnicima dala petice iz vladanja i to nakon Aleksinog samoubistva koje je izvršio upravo zbog tog nasilja koje je prikrivala.Aleksa je u smrt otišao sa trojkom(3) iz vladanja koje mu je ta ista škola dala jer je "bio nemiran na času".Onda se pitamo zašto je ovaj dečak iz Kaća rešio sam da se brani !? Dragana,Aleksina mama
  • MaloMorgen

    30.08.2013 11:08
    Nisu dosli?
    Pa mozda su na "poslu". :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti