Višnjić: Uskoro intenzivni radovi na izgradnji mosta do autoputa

Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić kaže da su okončani svi planirani radovi u okviru velikog investicionog ciklusa započetog početkom građevinske sezone.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić kaže da su okončani svi planirani radovi u okviru velikog investicionog ciklusa započetog početkom građevinske sezone.

Uprkos velikim problemima, pre svega zbog nasleđenog štetnog ugovora za izgradnju Bulevara Evrope, radovi nisu prestajali, a po okončanju postupka javne nabavke očekuje se intenziviranje radova na izgradnji mosta preko kanala DTD.

- Novi Sad će po završetku investicije imati bulevar kojim mogu da se ponose i mnogo veći gradovi. Istovremeno, na više deonica na tom i Somborskom bulevaru postavljena je rasveta. Konačan završetak svih planiranih radova na Somborskom bulevaru predstavlja semafor na raskrsnici sa Jožefa Atile, koji do kraja avgusta treba da bude pušten u probni rad - kaže Višnjić.

Tokom prethodne godine, završeni su sistemi kanalizacije otpadnih voda u Begeču, Veterniku, Kovilju, Adicama, Sajlovu i Veterničkoj rampi. Pored toga, u Stepanovićevu je u maju počela izgradnja kanalizacije za oko 200 domaćinstava južno od ulice Vojvode Putnika.

- Do sada je izgrađeno preko sedam kilometara nove mreže, ali tu nećemo stati dok se problem kanalizacije ne reši u celom Stepanovićevu. Ove godine je i u susednom Kisaču konačno počelo rešavanje problema sa atmosferskim vodama - kaže Višnjić. U toku je izgradnja biciklističke staze na Temerinskom putu zahvaljujući konkursima EU na kojima je grad Novi Sad prošle godine učestvovao i dobio bespovratna sredstva.

Višnjić je najavio i brojne kapitalne projekte u narednoj sezoni. - Predstoji nam komunalno uređivanje Njegoševe ulice, izgradnja kružne raskrsnice na uglu Sentandrejskog puta i Primorske, sanacija Sentandrejskog mosta, izgradnja kanalizacione mreže u naselju Rumenka, kao i izgradnja atmosferske kanalizacije u više ulica u Futogu - rekao je direktor ZIG-a.

  • @Duchess of Shangay

    06.09.2013 05:50
    A mene zanima
    Nasi gradski "neimari", olicenje dobrog ukusa, dugorocnog planiranja i urbanizacije ostavice jos jedno delo generacijama koje dolaze, a u medjuvremenu mene zanima sta je ovak covek radio u Sarajevu i kojoj raji je pripadao?
  • Bogdan

    02.09.2013 09:08
    A ostale ulice?
    Lepo je što se vraćaju sređivanju centra. Ostale su da se srede i Trifkovićev trg i Miletićeva pa ne bi bilo loše znati i kada će to uraditi To je sve jedna celina, ne vidim zašto se to ne bi radilo odjednom već deo po deo. A kada se sredi ta celina bila bi jako lepa.

    Takođe deo te celine je i ulica Jovana Subotića koja je popravljana pre 5 godina a danas izgleda kao da je popravljana pre 25 godina. Oće li se i tu raditi sanacija OČAJNO urađenih radova i oće li neko odgovarati za taj javašluk i potrebu za ponovnim radovima (put invest, tadašnji ZIG)?
  • Duchess of Shangay

    01.09.2013 10:19
    "Novi Sad će po završetku investicije imati bulevar kojim mogu da se ponose i mnogo veći gradovi"

    "Interesantan sam znati" koje su to variajbile koje cine grad ponosnim na bulevar?

    Buka? Guzva? Zagadjenje vazduha? Djubre?

    Nasi gradski "neimari", olicenje dobrog ukusa, dugorocnog planiranja i urbanizacije ostavice jos jedno delo generacijama koje dolaze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti