Istraga zbog kupovine radnog mesta

Policija je pokrenula istragu nakon fizičkog obračuna koji se nedavno dogodio u kancelariji direktora JP "Održavanje i usluge" Aleksandra Bogdanovića iz Nove Srbije, a povod je moguća korupcija oko kupovine radnog mesta.
Policija je pokrenula istragu nakon fizičkog obračuna koji se nedavno dogodio u kancelariji direktora JP "Održavanje i usluge" Aleksandra Bogdanovića iz Nove Srbije, a povod je moguća korupcija oko kupovine radnog mesta.

Kako piše Kurir, Bogdanoviću sledi prekršajna prijava jer je udario u glavu Miloša Kljajića, takođe člana Nove Srbije iz Kaća.

Do incidenta je došlo pošto je Lajoš K. dao mito Kljajiću koji mu je obećao da će mu zaposliti sina u "Održavanje i usluge", a pošto se ništa nije desilo odlučio je da direktno ode kod Bogdanovića i čuje gde je zapelo. Bogdanović ga je primio, a kada je čuo o čemu se radi pozvao je i Kljajića. Navodno je Lajošu traženo 6.000 evra, platio je 1.000 dok sin ne počne da radi, a ostatak bi dao kasnije.

Kljaić tvrdi da je sve išlo preko Bogdanovića koji je odredio cenu za zapošljavanje, što predsednik Gradskog odbora Nove Srbije demantuje. - Ni ja ni stranka nemamo nikakve veze s dogovorom koji je Miloš napravio s prevarenim ljudima. Kad su došli kod mene, nisam mogao da verujem šta su mi ispričali. Pitao sam Miloša na osnovu čega je tražio i uzeo novac i po čijem nalogu. On se vadio da to radi preko nekog čoveka iz druge stranke. Priznajem da sam bio malo grub, ali kako ne bih kad je uradio nešto tako gnusno - rekao je Bogdanović.

S druge strane, Miloš Kljajić tvrdi da je Bogdanović od njega tražio da uzme mito od Kartala da bi mu zaposlio sina. - Aleksandar tvrdi da sam samoinicijativno uzeo novac, što je čista laž. Istina je da sam ga ja zamolio da zaposli mog poznanika i da mi je on rekao da će to učiniti ako mu plati 6.000 evra. Trebalo je da Lajoš isplati tu sumu u dve rate, ali on nije imao toliko novca, pa mi je dao 1.000 evra uz obećanje da će ostatak isplatiti kad njegov sin počne da radi - priča Miloš.

Novac koji je Bogdanović tražio, kako tvrdi Kljajić, nije bio za stranku, nego za njega lično. - Kad je uzeo pare, pitao sam ga kad će pozvati Lajoševog sina na razgovor, a on mi je rekao da sačekaju malo i da još nije vreme za to.

U Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala novosadske policije rečeno je da je istraga o ovom slučaju pokrenuta. - Miloš se kao posrednik pozivao na drugo lice. Šta se tačno dešavalo i ko je tražio mito, znaćemo kada završimo istragu. Tada ćemo znati i da li je Miloš imao dogovor s Bogdanovićem da traži mito ili je to radio na svoju ruku - kažu u policiji za Kurir.

  • Dragan

    05.09.2013 12:41
    MaxNs - @Dragan
    Nisam ni rekao da ste pitali, a nisam ni da ste reklamirali. Ja sam pitao.
    Nije ni slucajno da sam pitao. Ovakva reklama toj firmi nije potrebna. Oduvek se znalo sta ta firma radi i sta je radila. Najmanje su joj trebale ovakve reklame.
    Ako ste pokusali da izbegnete odgovor onda cu biti direktan: Kada pocinje sunovrat te firme?
    Sigurno nije za vreme druga Canka (ko zna znanje shvatice), kada je to bio vocnjak u kojem se znalo ko kopa rupe, ko sadi, ko zaliva, ko okopava, ko prska, ko bere i ko slaze u gajbice. Dakle, vi jeste jedna Paklena družina. ne treba vam Pink.
    Posto ste takvi kavi jeste onda je sasvim razumljivo da je jedini lek za sanaciju postojeceg stanja da se utvrde uzroci i nadje novi drug Canak. Moze i godpodin koji se nece tako prezivati.
    Uzgred budi receno, prosla su vremena kada je u tom vocnjaku "Odrzavanje i usluge" bila vocka oko koje su se svi brinuli.
    Da ironija bude jos veca, svi oni koji su taj vocnjak zapustili da se zaparlozi (medju kojima je i doticni gospodin za kojeg sam pitao) sa kompletnom druzinom SPO-a i ovih danasnjih ne haju za sudbinu onih koji su odrzavali vocnjak iz kojeg se imalo sta izneti.
    Niste uspeli da dočarate situaciju o klijanju i uspehu, a o tome koje je mesto i uloga Aćimovića u tom preduzecu, u Toplani, u Stanu (mislim da je i u) Juznoj Backoj dovoljno govori politicka situacija o kojoj Vi pisete!
    Nista ovi novi nisu drugaciji od takvih, a raja kao raja.
  • 05.09.2013 05:37
    tugomir
    U ovoj propaloj drzavi ja bih se i ponadao za nesto bolje da su u ovakvom slucaju odreagovali drzavni organi i sudstvo i sve koji su politicki primljeni isterali napolje iz JP.Mi gradjani placamo sve te mazdrmane i neobrazovane strucnjake placajuci racune Informatike.Dosta vise idioti.
  • MaxNs

    04.09.2013 20:49
    @Dragan
    Nisam ni pitao, a nisam ništa ni reklamirao, samo sam komentarisao, pa ću i na Vaš komentar slikovito odgovoriti: Da bi jedan veliki voćnjak rastao, davao plodove i donosio prihod nije dovoljan samo jedan čovek(gazda), bitan jeste, ali nije dovoljan. Potrebno je puno radnika koji ga svakodnevno obrađuju, potrebna su tehničko tehnološka sredstva, potrebna je mehanizacija i plasman, pa čak i povoljni vremenski(politički)uslovi. A kad je taj voćnjak u sastavu jednog velikog monopolističkog gazdinstva, uspeh je više nego zagarantovan. Nadam se da sam uspeo da dočaram situaciju o klijanju i uspehu, a o tome gde je Aćimović, morate se sami raspitati, pa nam objavite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti