"Kilometarski" red ispred studentske menze

Sudeći prema redu koji je juče oko podne bio ispred "Male menze", čini se da su se novosadski studenti uželeli kvalitetnog, a jeftinog ručka.

Sudeći prema redu koji je juče oko podne bio ispred "Male menze", čini se da su se novosadski studenti uželeli kvalitetnog, a jeftinog ručka.

"Mala meza" je nakon letnje pauze pre nekoliko dana počela s radom, a prema rečima pomoćnice direktora Službe ishrane Zore Subašić, danas počinje da radi i "Velika menza".

- Za sada nema potrebe za otvaranje i restorana na Bulevaru Mihajla Pupina. On će biti otvoren od 16. septembra - najavila je Subašićeva. Studenti kažu da je jučerašnji red ispred "Male menze" normalna pojava krajem avgusta i početkom septembra, kada studenti spremaju ispite.

Trenutno se za 55 dinara u menzi za ručak može pojesti supa, kuvano jelo s mesom, salata, hleb i desert, koji pored voća, kompota ili soka, često sadrži i čokoladicu koja bi u prodavnicama bila skuplja od kompletnog ručka u menzi. Cena doručka je 31, a večere 46 dinara.

Inače, studente u novoj školskoj godini očekuje poskupljenje ishrane. Cena pojedinačnih obroka u studentskim restoranima povećana je na sledeći način: doručak sa 31 na 40 dinara, ručak sa 55 na 72 dinara, a večera sa 46 na 59 dinara.

Ovu odluku donelo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja krajem prošlog septembra, a rešenje je, neposredno uoči odlaska sa ove funkcije, potpisao bivši ministar Žarko Obradović. Novi cenovnik primenjivaće se od prvog oktobra.

  • Ajgor

    09.09.2013 06:26
    Menza
    "...a rešenje je, neposredno uoči odlaska sa ove funkcije, potpisao bivši ministar Žarko Obradović". Bas vam hvala Zarko. To je da nam se pose.ete u usta jos poslednji put.
  • Izzy

    03.09.2013 11:53
    @Naselje
    Naravno! Zato danas, ko radi - ima za hleb i za lekove, ko ne radi - nema ni za hleb, ko krade - ima i za švalerku. I zaposliti se - znači privilegija!

    Zašto bi razni Miškovići, Kostići, Cece, .... školovali tvoje dete? Ili lečili tvog starog bolesnog oca koji ima malu penziju? Pa svi ti "Miškovići" su to što imaju "krvavo" zaradili u OVOJ demokratiji svojim radom, zar ne?

    Da pojasnim, OVA demokratija počinje od Slobe, pa naovamo...
  • 03.09.2013 10:19
    Posle kazu nije skolstvo u Srbiji besplatno i da su sami placali svoje skolovanje. Ovaj rucak od 50 dinsa naravno zaborave...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti