Obnovljeni Eđšeg i dalje zvrji prazan

Obnovljena pre nešto više od godinu dana, stara streljana u Ulici Antona Čehova 4, poznatija kao Eđšeg, i dalje stoji prazna, a uzrok tome je, po svemu sudeći, troma administracija.

Obnovljena pre nešto više od godinu dana, stara streljana u Ulici Antona Čehova 4, poznatija kao Eđšeg, i dalje stoji prazna, a uzrok tome je, po svemu sudeći, troma administracija.

Naime, u martu je, članica Gradskog veća zadužena za kulturu Milanka Brkić najavila da će Eđšeg koristiti Organizacioni odbor za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, ali se od tada ništa nije desilo.

U obnovu Eđšega uloženo je 55 miliona dinara iz gradskog budžeta, a nakon dvadeset godina propadanja, radovi su počeli u septembru 2011. godine. Završeni su početkom leta prošle godine, a ideja je bila da se ovo zdanje koristi kao prostor za održavanje koncerata, tribina, pozorišnih predstava i različitih kulturnih događaja.

Eđšeg je 2007. godine proglašen spomenikom kulture, radove je nadgledao gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture, kako bi se zgradi vratio prvobitan izgled iz 1890. godine. Zgrada jeste vratila stari sjaj, ali obnovljenih 400 kvadrata i dalje ne služe ničemu.

  • Orwell Djordje Vegan

    04.09.2013 08:56
    Pitam se
    Koja su tri morona minusovali komentar Fox-a?
  • Fox

    03.09.2013 19:13
    para za lekove i sirotinju nema a za dvorce,dzipove i ostalo uvek ima,nije ni cudo sto propadamo!
  • Sale NS

    03.09.2013 12:31
    Malo ih je ?!
    Koliko znam sport je u gradskoj raspodeli "pripao" SPO-ovcima, a oni među svojih 38 članova nemaju baš previše sportski orijentisanih likova, tako da se taj objekat (nekada rasadnik uspešnih sportista) ne može dodeliti drugim strankama ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti