Organski proizvodi na platou Spensa

Pijaca pod nazivom "Moj salaš" na kojoj se prodaju organski proizvodi održava se danas na platou ispred Spensa.

Pijaca pod nazivom "Moj salaš" na kojoj se prodaju organski proizvodi održava se danas na platou ispred Spensa.

"Moj salaš" je pijaca sa većim brojem organskih proizvođača i jedinstveno mesto za nabavku lokalnih organskih proizvoda.

Od poljoprivrednika iz Vojvodine može da se kupi sezonsko povrće i voće iz bio bašta, sir, tradicionalni kolači i slana peciva, med i proizvodi od meda, itd. Organizator "Zelena mreža Vojvodine" će i ovog četvrtka okupiti ženska udruženja iz Vojvodine, udruženje "Eko Torak" iz Torka i udruženje žena "Vidovdan" iz Banatskog Karađorđeva koj će se posetiocima predstaviti sa svojim proizvodima.

Pijaca "Moj salaš" je otvorena od 14 do 20h, a ove godine će se održavati još tri četvrtka, tačnije do kraja septembra.

  • Inspekcija

    06.09.2013 09:07
    Organska
    Neverovatno ali je tačno da je u Srbiji organska poljoprivreda uređena zakonom. Da i inspekcije je kontrolišu! Verovali ili ne! To sigurno nisu proizvodi druge klase niti grbavi i crvljivi:) Ti proizvodi daju nadu da u ovoj eri velikog zagađenja i nekontrolisanoj prodaji hrane ipak u orgnskoj nalazimo zdravstveno bezbednu hranu koju mogu bezbedno da jedu deca, bolesni i naravno zdravi ljudi. Zato kao novosađani treba da budemo ponosni na tu pijacu.
  • 05.09.2013 21:52
    Tržišna inspekcija treba da utvrdi da li je sve (ili išta) što se tamo prodaje zaista organski proizvedeno.
  • Agronom sa sela

    05.09.2013 12:25
    Organsko!?
    Jel to ono što se prska noću??
    Najbolji su mi oni drugari što rade sledeće: U klasičnoj biljnoj proizvodnji postoji I (Prva) klasa robe! I ona je najskuplja! Ono što ne može u Prvu klasu ima radikalno nižu cenu. Ali!!??
    Onda Drugu klasu (flekavo, krivo, kratko, grbavo,..) prodaju kao "Organsko", "Eko", "Bio"!?
    Nema više škarta i druge klase :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti