Vrtići gotovi u decembru, uskoro otpuštanja prekobrojnih

Do sredine decembra trebalo bi da bude završen vrtić u Radničkoj i da se nadogradi obdanište u Petrovaradinu, nakon čega će svega 500 mališana ostati neupisano u Radosno detinjstvo.
Do sredine decembra trebalo bi da bude završen vrtić u Radničkoj ulici, kao i nadogradnja obdaništa u Petrovaradinu, nakon čega će 700 mališana koji su se sada našli ispod crte, u drugom polugodištu biti upisano u objekte "Radosnog detinjstva", rekao je za 021 direktor ove ustanove Marko Grgurović.

Ove godine upisano je ukupno 14.600 mališana, ali se kao i ranije određeni broj našao na "listi čekanja", njih 1.200.

"Izabran je izvođač radova za vrtiće u Radničkoj i Petrovaradinu, pa bi sve trebalo da bude gotovo do sredine decembra", rekao je Grgurović, dodavši da time neće biti rešeni svi problemi ovog preduzeća. On je najavio i da nova sistematizacija podrazumeva smanjenje broja stalno zaposlenih.

"Imamo problem što su primani ljudi koji ni po kom rezonu i ni po kojoj osnovi nisu trebali da uđu uopšte u sistem u predškolskoj ustanovi, jer oni sa svojim obrazovanjem tu jednostavno nemaju šta da rade. To ćemo rešiti tako što ćemo novom sistematizacijom 50 do 70 stalno zaposlenih proglasiti tehnološkim viškom", objašnjava Grgurović. Prema njegovim rečima deo radnika koji su bili primljeni na određeno, a koji nisu bili potrebni, već su otpušteni.

Zaposlenima će u narednih par dana ostatak od 20 odsto julskih plata biti isplaćen zajedno sa avgustovskim. Kako kaže direktor Grgurović, preduzeće je pronašlo model po kojem će u narednih mesec ili dva isplaćivati sve zaposlene, ali da se nakon toga njihov broj mora smanjiti.

"Mi jednostavno nemamo načina da plaćamo sve te ljude, i nakon pomenutog perioda Grad to više neće finansirati", završio je Grgurović.

Podsećamo, Radosnom detinjstvu je početkom jula blokiran račun zbog duga od 300 miliona dinara, a direktor je tada rekao da su u pitanju dugovanja nasleđena od prethodnog rukovodstva.

  • Ja

    18.10.2013 07:04
    Obecanje
    "Zaposlenima će u narednih par dana ostatak od 20 odsto julskih plata biti isplaćen zajedno sa avgustovskim. Kako kaže direktor Grgurović, preduzeće je pronašlo model po kojem će u narednih mesec ili dva isplaćivati sve zaposlene, ali da se nakon toga njihov broj mora smanjiti."

    Gde su plate???
  • stručnjak

    04.09.2013 15:42
    Gospdo draga
    Ovde raznih komentara ima, prvo direktor firme treba da bude sposoban ekonomista i/ili menadžer koji će uz pomoć stručnog tima iz oblasti koje su neophodne za funmcionisanje firme da vodi posao. DIREKTOR JAVNE, BUDŽETSKE, NEPROIZVODNE, GRADSKE USTANOVE NE SME BITI POLITIČKI KADAR (jedini sa odgovarajućom diplomom u toj stranci); drugo nadoknada putnih troškova je zakonom zagarantovana svim radnicima, a država nek štedi pare na putnim troškovima poslanika, a ne vaspitača i spremačica, treće u PU rade: doktori, veterinar, str.sar.za engleski jezik, likovno, muzičko, fizičko, alternativni program???, razni PR - ovi, menadžeri za sport, duplirani ekonomisti, pravnici - jer je svaka vlast dovela svoje, a zadržala i tuđe. Pa opet prvo otpustiše sestre i vaspitače!
  • Nekada davno,

    04.09.2013 12:39
    bilo je ...
    Nekada je koliko se sećam bilo organizovano tako da su vaspitači i ostalo osoblje radili u objektima koji su bili najbliži mestu njihovog stanovanja ! I eto, rešen problem. Ako postoji vrtić preko puta moje zgrade ili dva ćoška dalje, zašto moram putovati u Futog ili Kisač ?????? a Verujem da u okolnim mestima ima sasvim dovoljno vaspitača i inih koji sede kod kuće skrštenih ruku jer..... ne bih dalje rasplinjavala temu, ali mislim da o rečenom vredi porazmisliti. I eto barem donekle nekog rešenja. Grešim li?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti