Stručni skup o industrijskom inžinjeringu na FTN-u

Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Međunarodna poslediplomska škola za inženjerstvo i menadžment (FTN-IIM/EURO) organizovaće sutra predavanja "Izazovi za budućnost".
Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Međunarodna poslediplomska škola za inženjerstvo i menadžment (FTN-IIM/EURO) organizovaće sutra predavanja "Izazovi za budućnost".

Skup će biti organizovan sa osnovnom željom da pomogne sledećoj generaciji inženjera i istraživača da razumeju izazove u razvoju nauke, tehnologije i industrije sa kojima će se nositi i probleme za čijim rešenjima će se susretati.

Predavanja će održati dr Hans-Jerg Bulinger sa Univerziteta u Štutgartu i dr Branko Katalinić sa Tehničkog univerziteta u Beču.

Istog dana od 17 sati u hotelu "Park biće" održane promocije knjiga "Industrial Engineering - Challenges for the Future" dr Dragutina Zelenovića i Branka Katalinića i "Engineering Management - Challenges for the Future" Hans-Jerga Bulingera i Ditera Špeta sa Univerziteta u Štutgartu.

  • @Anonimus - Mašinstvo

    06.09.2013 05:46
    Maka korekcija
    "Više prakse dobiju đaci srednje mašinske škole, ali zbog niskih kriterijuma tamo idu deca koja nemaju ni namere ni kapaciteta da nastave školovanje na studijama mašinstva, niti ih za tako nešto te srednje škole pripreme".

    Osim slucajeva koji postizu dobre rezultate. kako u skoli, tako i na raznoraznim takmicenjima.
    Ima tamo blistave dece, jao sto je uvek i bilo, ali je problem u mrtvilu koje je zahvatilo privredu i izgubljenim vrednostima - da se samo (postenim) radom moze postici uspeh.
  • ing

    04.09.2013 22:31
    @Anonimus - Mašinstvo
    Jedan profesor rece: Inzenjer i ne treba da zavrce sraf, nije mu to posao.
  • 04.09.2013 13:32
    Mašinstvo
    Ovaj članak je otvorio diskusiju koja sa samom vešću nema direktne veze, ali je ona očigledno na sam pomen inženjerskog menadžmenta isprovocirana.

    Problem sa studijama mašinstva bilo kog smera u ovoj zemlji je apsolutno nikakva praksa. Tako se dobijaju inženjeri koji ne umeju šraf da zavrnu, a kamoli da isprojektuju i organizuju da se napravi nešto što radi. Izuzeci su stvarno posvećeni studenti i oni čiji roditelji imaju neki razrađen posao, pa tamo dobiju praksu od malih nogu. Više prakse dobiju đaci srednje mašinske škole, ali zbog niskih kriterijuma tamo idu deca koja nemaju ni namere ni kapaciteta da nastave školovanje na studijama mašinstva, niti ih za tako nešto te srednje škole pripreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti