"Dama s kamelijama" otvara sezonu u SNP, 2014. pod znakom pitanja

Baletom "Dama s kamelijama", 10. septembra počeće 153. sezona u Srpskom narodnom pozorištu, a četiri dana kasnije velikim gala koncertom biće obeležena dva veka od rođenja Đuzepea Verdija.  
Baletom "Dama s kamelijama", 10. septembra počeće 153. sezona u Srpskom narodnom pozorištu, a četiri dana kasnije velikim gala koncertom biće obeležena dva veka od rođenja Đuzepea Verdija.

 

"U pozorišnom žargonu početkom sezone se smatra ona predstava koja se prva premijerno izvodi i to je u našem slučaju veliki gala koncert Verdija, ali kada je u pitanju publika, onda se kao početak sezone uzima ono što se prvo prikazuje, a to je u ovom slučaju 'Dama s kamelijama'", objašnjava upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević.

Prema njegovim rečima, ova ustanova će izvesti sve one predstave koje su planirane za ovu godinu, među kojima će biti i nekoliko premijera. Ono što je, pak, pod velikim znakom pitanja, jeste 2014. godina, jer prema sadašnjem stanju stvari, SNP nema novca da stvara novi program.

"Mi možemo da se pretvorimo u socijalnu ustanovu, koja će da isplaćuje plate svojim zaposlenima i da repriziramo postojeći repertoar. Štaviše, uveren sam da ne bismo bili dosadni novosadskoj publici, budući da imamo bogat program, ali pozorište prvenstveno postoji, ne samo da prikazuje predstave, nego da ih i proizvodi", priča Milosavljević.

On je dodao da su trenutno u toku pregovori sa pokrajinskom vladom koja je osnivač SNP-a, te da se nada da će uspeti da obezbede neophodan novac kako bi se ostvario makar deo aspiracija koje imaju ka proizvodnji predstava. Ipak, dok ne budu znali sa kojom količinom novca će raspolagati, Milosavljević kaže da je nemoguće planirati bilo kakav program.

  • ns time

    05.09.2013 09:05
    Dosla mi je proletos rodjaka iz Bg i ja da se napravim dobrom domacicom, odvedem je da vidi novu predstavu "Djakon".Posle predstave bilo me sramota.Aplauza da gotovo nije bilo.
  • jure

    04.09.2013 17:40
    loba, bato
    Ako budete pravili predstavu kao sto je Isidora, necete videti publike...
  • paolo

    04.09.2013 10:58
    ..
    Samo vi i dalje pravite megalomanske projekte pa se onda pitajte za sredstva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti