Novi Sad među top destinacijama

Vodeći elektronski informator o turističkim destinacijama, "Rough Guides"  iz Velike Britanije, svrstao je Novi Sad među osam destinacija sveta koje bi trebalo posetiti u mesecu septembru, saopšteno je danas iz Turističke organizacije Novog Sada.
Vodeći elektronski informator o turističkim destinacijama, "Rough Guides"  iz Velike Britanije, svrstao je Novi Sad među osam destinacija sveta koje bi trebalo posetiti u mesecu septembru, saopšteno je danas iz Turističke organizacije Novog Sada.

U saopštenju se navodi da je pomenuti elektronski informator objavio članak u kome preporučuje osam destinacija širom sveta kao “najbolja mesta za posetiti u mesecu septembru” i da se među njima nalazi i Novi Sad.

U tekstu koji je objavljen na tom sajtu se kaže da veliki broj "parti turista" u julu pohrli u Novi Sad na Muzički festival Egzit, ali da bi taj grad trebalo posetiti u septembru kada se na miru mogu obići muzeji, lepe kafanske bašte ili se rashladiti na plaži Štrand. Pored toga, kako je navedeno, moguće je istražiti obalu Dunava.

Pomenuti britanski sajt je specijalizovan za teme iz oblasti turizma i ima oko 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.

  • nt

    05.09.2013 16:00
    Nemam reci kada citam neke komentare, je l' vama Novi Sad najlepsi grad zato sto ima 2 lepa parka, 3 dobra kafica i 2 ili 3 druge zanimacije (recimo EXIT) ?

    Stvarno mi je zao sto retko ko prica sa strancima ili se samo zadovoljavate sa nekim levim clancima. Sto strance interesuje to jesu EXIT, Dunav i uglavnom centar (Zmaj Jovina i Dunavska) ali oni vole i da vide malo kulturnih zanimljivosti. Katedrala, sinagoga, vladicanski dvor, parkovi, tvrdjava, matica srpska I MUZEJI. Da, da, muzeji postoje u Novom Sadu za divno cudo, iako nisu velicine Pariskog Luvra ili Petrogradskog muzeja Ermitaz nista im ne fali. Novi Sad nema i nije nikada imao milione stanovnika pa su ti muzeji sasvim dovoljni. Stranci za svoje pare hoce da imaju sto vise, oni su takvi, i kada odu na more u Tunis ili Egipat oni sednu na kamilu i setaju se po pustinji ili obilaze gradice i sela.

    A i realno za komentare poput "kanalizacija se izliva u Dunav, treba ih voditi da to vide", sta mislite da Bec svoju kanalizaciju ne izliva u Dunav isto ? Dok on dospe iz Nemacke do nas on je vec prljav i zagadjen do besvesti, uostalom takve su sve reke.
  • 04.09.2013 14:25
    Ima čega nigde nema
    Komentari mi se baš sviđaju. Jedino je zaboravljeno da se doda i obilazak govnopada u Dunav, na Keju, u toku najtoplijih meseci. Turisti tada mogu i vizuelno i nazalno doživeti taj spektakl. Mislim da takvu zanimljivost nemaju ni u jednom podunavskom gradu. Mogu obići i naselje Bangladeš na samom ulazu u grad sa autoputa.
  • bo

    04.09.2013 11:32
    @Animator - @Spark
    Spark je to i rekao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti