Od oktobra kreće sa radom novi deo Klinike za ginekologiju

Radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na samom su kraju i 1. oktobra biće otvoren deo novog zdanja.
Radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine (KCV) na samom su kraju i 1. oktobra biće otvoren deo novog zdanja.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović, kaže za Dnevnik da će u roku od mesec dana biti otvoren operacioni blok sa četiri sale i intenzivnom negom, što je do sada predstavljalo "usko grlo" u radu.

"Oprema je stigla i odmah je postavljamo, tako da će najbitniji deo Klinike biti osposobljen za rad. Posle toga će se parcijalno otvarati ostala odeljenja. Radovi su mogli da idu i bržim tokom, što je zavisilo najviše od izvođača radova, ali važno je da su na samom kraju", kaže Kopitović za ovaj dnevni list.

Kako sa proširenjem kapaciteta Klinike rastu i potrebe za novim radnicima, poslat je zahtev Ministarstvu zdravlja za zapošljavanje novih zdravstvenih radnika za nov deo porodilišta, kao i za nove tehnologije u radu koje se uvode.

Prema rečima sekretarke Kopitović, angažovanje nemedicinskih radnika, poput čistačica, radnika u vešeraju i kuhinji, preko "lizing" kuća je znatno finansijski isplativije, nego da ih sam KCV zaposli. Ipak, da bi takav način zapošljavanja mogao da funkcioniše, ustanova mora imati slobodnih sredstava da to plati, ali bolnice nemaju od čega da zarade novac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti