Otvoren deo autoputa kod Novog Sada

Deo autoputa E-75 kod Novog Sada pušten je danas u saobraćaj.
Deo autoputa E-75 kod Novog Sada pušten je danas u saobraćaj.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je za Novi Sad veoma bitan završetak ove deonice autoputa u dužini od 3,7 km.

"Ovo je veliki znak za Novi Sad da krene sa razvojem dela grada koji treba industrijski pokrenuti kako bi se mnogi investitori, koji su kupili parcele a nisu krenili sa investiranjem i izgradnjom objekata, aktivirali i stvorili novu poslovnu zonu grada. To će značiti razvoj privredne gradske zone, nove investicije i otvaranje radnih mesta. Značajno je i to što sada imamo kompletiran autoput od Novog Sada do Subotice, odnosno što su stvoreni uslovi da se tranzitni saobraćaj odvija u punom profilu auto-puta na deonici državna granica Horgoš-Novi Sad", rekao je Vučević i istakao da očekuje podršku Ministarstva saobraćaja u vezi sa izlaskom Bulevara Evrope na autoput, za čiji je završetak izgradnje Grad Novi Sad obezbedio sredstava.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je istakao da se završetkom ove deonice dobija autoput od Subotice do mosta Beška u punom profilu. U društvu novog ministra saobraćaja bio je i njegov prethodnik Milutin Mrkonjić, kome se Antić zahvalio na inicijativi i aktivnostima vezanim za taj projekat.

"Da Mrkonjić nije davao rokove, ne znam da li bi i u ovoj dinamici uspeli da izvedemo sve ove radove", rekao je Antić.

Ministar saobraćaja imao je zamerku na signalizaciju na isključenju za Novi Sad, dodavši da je kao građanin više puta ukazao na taj problem direktoru Puteva Srbije Zoranu Drobnjaku. Kako je istakao, sada mu je kao ministar dao nalog da to pitanje što pre reši.

  • ja

    08.09.2013 10:28
    @Сремац
    Ej, boga ti, nemoj da mi brukaš SREM! Molim te! Jesi li ti baš 100% siguran da si Sremac?
  • Toma

    06.09.2013 15:58
    137cm / dnevno
    ovo je za orden.

    kojim sam god putem prošao, putari vise tu ko džigerice, rade dvojica ako i rade, ostali ili sede ili ih ni nema.
  • Сремац

    05.09.2013 19:16
    КРАТКА ПАМЕТ
    Како само силни коментатори брзо заборављају главне КОЧНИЧАРЕ у изградњи Коридора 10.Ко се то ономад распитивао ди су наши новци?Ко је кочио концесију,ко убацио за извођаче оне који су у апсани? "Страни плаћеник COCO" нека се воза по Истри и ужива,а остави мени моје прашњаве путеве да и ја уживам.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti