Spasići se zabarikadirali, odloženo iseljenje petočlane porodice

Za danas najavljeno iseljenje porodice Spasić iz kuće u Ledinačkoj 2 je odloženo pošto su se Miroslav Spasić i četvoro njegove dece zabarikadirali u kući.
Za danas najavljeno iseljenje porodice Spasić iz kuće u Ledinačkoj 2 je odloženo pošto su se Miroslav Spasić i četvoro njegove dece uzrasta od 15, 13, sedam i tri godine zabarikadirali u kući.

Izvršitelji su danas, drugi put za poslednje tri nedelje, došli pred njihova vrata. Pokušaj policije i sudskih izvršitelja da uđu i uz pomoć bravara ih izbace trajao je više od sat i po vremena pa je iseljenje na molbu Centra za socijalni rad odloženo do daljnjeg. "Ne mislim da izlazim odavde i neću nikome dati da mi oduzme decu", rekao je Miroslav.

Supruga Miroslava Spasića i majka dece preminula je 18. avgusta od posledica raka kostiju, a porodica sada živi od socijalne pomoći od 16.000 dinara i dečjeg dodatka od 10.300 pošto je Miroslav nezaposlen. On tvrdi da je kuću od sugrađanke Jelene Kašić kupio 2002. godine obavezavši se da joj u zamenu kupi stan, što je, tvrdi, i učinio.

- Kupoprodajni ugovor je overen u sudu i baka, koja je bila pismena, potpisala je svojom rukom - objašnjava Miroslav, dodajući da je kupljenu kuću na Salajci prodao i uzeo stan iz kojeg ga sada izbacuju. - Nekoliko dana pre Jelenine smrti, iznenada su se pojavili dalji rođaci iz Beograda i pretpostavljam na njihov nagovor, napisala je pismo kojim me tereti da sam joj ostao dužan oko 25.000 evra.

Na tom pismu, po njegovim tvrdnjama, umesto potpisa, baka Jelena, tada već bolesna, stavila je otisak prsta.

Osnovni sud u Novom Sadu tužbu rođaka iz Beograda odbio je kao neosnovanu. Ipak, on je podneo privatnu tužbu. "Poziv je primila moja majka, koja mi ništa o tome nije rekla, pa sam samo dobio rešenje suda da je taj rođak dobio spor i da treba da se iselim iz stana", rekao je Miroslav.

- Tražim samo da se sudski postupak vrati na početak i utvrde sve činjenice, pa ako se dokaže da sam kriv, odgovaraću. U kupoprodajnom ugovoru piše da sam sve isplatio u celosti - kaže Spasić.

Sa druge strane, Miroslav Obradović, pravni zastupnik Slavoljuba Bikinca koji je zakonski naslednik kuće pokojne vlasnice Jelene Kašić kaže da je po kupoprodajnom ugovoru iz 2002. Spasić bio obavezan da isplati 70.000 maraka, odnosno da kupi stan i da joj isplati razliku.

- Spasić je kupio Jeleni stan za 43.500 maraka, a razliku nije dao - ističe advokat Obradović. - Sa Jelenom se zbližio i ona mu je dozvolila da raspolaže i njenim štednim ulozima, te je bez njenog znanja u dva navrata podigao 8.610 evra, a to je ispričao i decembra 2003. inspektorima u policiji kada je podneta prijava zbog prevare.

Portparolka Osnovnog suda Tijana Jakovljević kaže da je tuženi Spasić propustio da podnese žalbu u predviđenom roku od 30 dana. Sudija će sada zakazati novi rok za postupak prinudnog iseljenja.

  • Mima

    07.09.2013 08:05
    Samo vas posmatram...
    Gospodinu C -Pravna drzava,
    Vi uopste niste shvatili o cemu se radi, e dragi moj gospodine, tako funkcionise i nase sudstvo, u ovom slucaj. Pokusajte da se informisete sa vise strana pa svaku informaciju pazljivo prostudirajte i onda komentarisite.
    Mnogo ste pisali, a sve kako ne treba. Doticni gospodin Spasic samo trazi da se postupak vrati u prvobitno stanje i da se onda ustanovi da li postoji osnov za sve ovo ili ne. Ne razumem sta vam tu nije jasno.
    Da li ste i jednog momenta pomislili da je covek mozda u pravu? Nadam se da ce se nadlezni dobro informisati, pa tek onda doneti presudu.
  • C

    06.09.2013 09:29
    Pravna drzava...
    ...hocete da budemo? Onda postujte pravo i razlikujte Pravo od Pravde (najcesce nemaju veze jedno s drugim).
    Prvo, poziv na sud "primila majka". Po Zakonu, obavesten. Ili ga nije interesovalo (sto je cesci slucaj).
    Drugo, ili novinari lose prenose ili njegova prica ne drzi vodu: kupio kucu, prodao kucu, kupio stan u kom sad zivi O_o
    Trece, dizao novac sa tudjeg racuna i zbog toga pod istragom za prevaru_
    Cetvrto, a po naslovu ovde. Sudovi nisu socijalne ustanove. Svi se ovde drce kako su sudovi korumpirani i ne rade, a to je samo zato sto rade po slovu Zakona i Pravu. Yamislite koliko bi se predmeta povlacilo po sudovima kad sami sudovi ne bi postovali rokove koje sami yadaju. Ako neko ne moze da napise zalbu u roku od 30 dana, i ne treba da se zali. A ako mu majka nije dala poziv, nek to vidi sa njom, sud nema veze s tim. Sud je neutralan, a cim neko pocne da kuka kako je socijala i ostecen, digne se gomila nevaspitanih besposlicara da vicu kako je sud korumpiran.
    Jos hocete da budemo pravna drzava?
    Izvadite cuclu iz usta, prestanite da kukate i pocnite da postujete Zakone.
  • 06.09.2013 08:41
    Ok, tekst je malo prosiren. Sada daje malo vise razloga za sumnju da su racuni cisti i da se radi samo o jadnom postenom sirotom coveku i zlim dalekim rodjacima. Moram da priznam, ne poznajem ni jednu porodicu koju su iz njihovog, posteno kupljenog stana isterivali nepoznati ljudi. Poznajem zato dve cestite porodice koje su vise od deset godina ziveli kao podstanari, jer nisu mogli da izbace podstanare iz sopstvenog stana koji nisu imali prava da tu budu. Utvrdjivanjem istine ocigledno ipak treba da se bavi sud, i ne bih im bila u kozi. Da, po mom misljenju, sud treba da radi po zakonu, a patetiku da ostavi za filmove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti