FOTO: Završena rekonstrukcija Radničke ulice

Asfaltiranjem raskrsnice sa Sutjeskom ulicom završena je rekonstrukcija Radničke ulice.

Asfaltiranjem raskrsnice sa Sutjeskom ulicom završena je rekonstrukcija Radničke ulice.

U ovoj ulici su kompletno rekonstruisane vodovodna, kanalizaciona i vrelovodna mreža, zamenjen je dotrajali materijal na parkinzima i trotoarima, a po završetku radova na kolovoz je vraćena stara granitna kocka, u cilju očuvanja autentičnog izgleda kakav je Radnička imala i u prvoj polovini prošlog veka.

Iako se Radnička ulica proteže na oko 6.000 m², radnici su ručno, u obliku lepeze, složili preko pola miliona granitnih kocki. Ovi obimni i kompleksni radovi, čiji je investitor JP "Zavod za izgradnju grada", trajali su oko 120 dana i u tom periodu sprovedene su brojne aktivnosti u cilju uređenja jedne od najstarijih ulica u našem gradu.

Pri tom je posebna pažnja poklonjena pripremi podloge od šljunka i peska, pošto to pruža garanciju za budući kvalitet kolovoznog zastora.

Takođe su obavljeni radovi na asfaltiranju raskrsnice ulica Stražilovske i Radničke, dok je na popločanoj raskrsnici Radničke i Stevana Musića urađena platforma za usporavanje saobraćaja.

Kako bi se ulepšao ukupan izgled obnovljene Radničke ulice, zelene površine dopunjene su humusom i biće posejano novo seme trave, a postavljeno je i nekoliko novih klupa urbanog tipa i savremenog dizajna.

  • ...

    07.09.2013 12:24
    platforma
    na popločanoj raskrsnici Radničke i Stevana Musića, nije obelezen pesacki prelaz i niko ne staje pesacima. Veliki propust.
  • PunkIsNotDead

    07.09.2013 08:36
    .
    @Biciklista
    I ja sam biciklista ali koristim kolovoz tamo gde je usteda prostora nephodna.
    Zar bi da poseku drvored da nama ugode?

    Lepo je i ovako. Samo jos da vreme pokaze koliko su radovi zaista kvalitetno obavljeni.

    Idem sad u voznju da proverim izgled.
  • Biciklista

    06.09.2013 18:45
    Uvek neko ali
    Najlepsa je i lepo je sto su se potrudili da odrze autentican izgled, ali u danasnje vreme kad je biciklizam spas i za grad i za planetu mogli su dodati izmedju trotoara i drveca i stazu za nas bicikliste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti