Čanak: LSV je temelj Republike Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže da Vojvodina nema način da sprovodi Ustav i zakone na svojoj teritoriji.
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas u Kikindi da Vojvodina nema način da sprovodi Ustav i zakone, niti da odži bezbednost, te da bez svoje policije neće ni moći da se izbori za poštovanje svojih elementarnih prava.

"Primetno je koliko je pad bezbednosti u Vojvodini izuzetna. Da ne spominjem pucnjave u Novom Sadu i drugim gradovima oko škola i obračune navijačkih grupa. A navijačke grupe su eufemizmi za organizovani kriminal i za ulične bande”, kazao je Čanak tokom defilea 1.000 vojvođanskih zastava.

Lider LSV je ocenio da su ovo dobra vremena za Ligu, jer je ona bila opozicija Miloševiću, Koštunici, da je sada opozicija, te da je tu da ostane.

"Mene ne interesuju stranke koje rastu tako što se nadimaju, ne interesuju me stranke koje se naduvaju kao balon, a onda ih prvi trn probuši. Mene interesuje to da sam svoj život posvetio Vojvodini i Ligi socijaldemokrata Vojvodine, kao čvrstom temelju buduće vojvođanske autonomije i čvrstom temelju republike Vojvodine", istakao je Čanak.

On je kazao da za Vojvodinu postoje dva rešenja, a da je jedno od njih da se kao pre 13 godina krene za Beograd i uđe u njega.

"Drugo je ono koje više volim, a to je da se odlučuje u Novom Sadu ili Kikindi, da se odlučuje u našim gradovima o našim životima i našem novcu. Već treću godinu smo svedoci da je Vojvodina, koja je bila najrazvijeniji deo bivše Jugoslavije, sada nedovoljno razvijen region”, kazao je Čanak.

Govoreći o odnosu republičke vlasti prema Pokrajini, Čanak je ocenio da je Elektrovojvodina samo „još jedan način za pljačku Vojvodine”, jer se ovo preduzeće svelo na to da se sav novac koji zaradi "sliva na račun u Beogradu".

On je ocenio da je slučaj Radio-televizije Vojvodine bio identičan sa Elektrovojvodinom, a da je taj medij sada pred bankrotom.

"Najmnogojezičniji servis svih građana Vojvodine propada zato što se beogradska administracija, a tu ne mislim samo na sadašnju vladu, bavi plašenjem ljudi pričom o separatizmu u Vojvodini, a zapravo pljačka 2,5 miliona građana i oduzima im poslednju koru hleba, pravo na različitost i rudna bogatstva”, kazao je Čanak.

On je rekao da bez lustracije, vojvođanske policije, borbe protiv kriminala, autonomije i redefinisanja položaja Vojvodine u Srbiji njeni građani "niti mogu da napreduju, niti mogu da prežive".

Čanak je postavio pitanje o tome kako je moguće da u Beograd mogu da uđu navijači, da se održi Parada ponosa, a samo vojvođanski paori i poljoprivrednici to ne smeju.

On je dodao da ni posle devet godina vojvođanska zastava nije istaknuta u svih 45 vojvođanskih opština i gradova, već samo u 35, a da je to zbog toga što nema ko da zaštiti Ustav i da kaže da je sve ono što radi LSV samo poštovanje Ustava Srbije.

  • Antiprotivan

    12.09.2013 07:46
    A SANKE???
    Niste nijednom spomenuli sanke!!!

    Eeeeej, SNS botovi, za cega vas stranka placa...?
  • lekarska pomoc

    12.09.2013 06:12
    Anonimus - @Anonimus O kom kretanju u Beograd
    Mislim da ti je krajnje vreme da posetis lekara, toliko gluposti i sto ti kazes izvrtanja istine u citavom pasusu nisam skoro video.
    To sto tebi smetaju manjine i sve sto u svom nazivu sadrzi naziv Vojvodina,to je milosevicevski recidiv.
    Vojvodina nije komunisticki recidiv, nego moderna regija koja je dugo godina bila mozak srpskog naroda (ponoviti gradivo o srpskoj atini).Umesto da to cenite,vi ste na to pljunuli trabunjajuci o ogulinu i virovitici.
    Nema veze,proci ce vas i ta faza a onda cete biti smesni sami sebi.

    svaka cast!
  • Србин из Војводине

    11.09.2013 13:56
    @anonimus
    "... при том мислим на Србе, који се стиде да кажу да то јесу, и који су утувили у главу да су нешто изнад остатка сопственог народа, којима су дражи Загреб и Будимпешта од Београда, који се згражавају над злочинима у Сребреници, а потпуно су равнодушни према стоструко већем злочину у Јасеновцу, који се потресају на слике срушеног Вуовара, али их баш брига за 250.000 заувек протераних Срба из Хрватске и за њихову потпуно уништену и заувек отету имовину, којима је било јако жао сиротих Албанца на Косову, те имају потпуно разумевање и оправдање за њихово насилно отцепљење од Србије, али им уопште није зао Срба који у 21. веку живе у жици, у гетоима, под пратњом војске, који не могу да се помире са дивљачким паљењем једне джамије у Београду и једне у Нишу, али их баш брига за рушење и палење преко сто српских цркава на Косову....е баш вама је потребна хитна помоћ лекара, и то специјалисте, да утврди о којој се то болести ради и да вас стави у карантин, да не ширите, уколико је у питању нека зараза!" - СВАКА ЧАСТ!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti