Počinje rekonstrukcija Beogradske kapije

Zbog početka radova na rekonstrukciji Beogradske kapije, od danas se privremeno menja režim saobraćaja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Zbog početka radova na rekonstrukciji Beogradske kapije, od danas se privremeno menja režim saobraćaja u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Saobraćaj iz pravca Novog Sada prema Petrovaradinu usmeravaće se na Kej skojevaca i Reljkovićevu ulicu, dok će sa suprotne strane biti jednosmeran. Ovo važi i za linije gradskog saobraćaja 3, 3A, 9, 60, 61, 62 i 64.

Projekat obnove Beogradske kapije izradio je Zavod za zaštitu spomenika kulture. Radovi će se izvoditi u tri faze.

Prva faza podrazumeva obnovu gornje zone kapije i hidroizolaciju, a nakon toga će biti izvršena restauracija i rekonstrukcija istočne fasade kapije. Ranije je najavljeno da će radovi biti završeni do 9. novembra, kada Grad obeležava Dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu, a da će do kraja godine biti završeni i rekonstrukcija ventilacije kapije, unutrašnjih prostorija kao i zapadna fasada.

  • očito pešak

    10.09.2013 12:29
    Divno je što su se napokon smilovali da pokrenu obnovu kapije, ali nam je mili GSP ukinuo 2 stanice... Bar neka jednom stanu u Reljkovićevoj, nemam namere da pešačim od mosta ili crkve kad sam na pola puta, a iovako jedva stojim na nogama kad krenem s posla. Bezobrazluk.
  • -

    09.09.2013 13:04
    -
    svaka vlast raskopa grad. izmeni plocice na trgu, zmaj jovinoj ulici i keju i promeni toplovodne cevi.

    ocigledan je sablon
  • Gavra

    09.09.2013 11:19
    pozitivan pomak.
    ako nista naprednjaci su raskopali grad,nekima ce se to dopasti jer ce se popraviti infrastruktura grada a neki ce da se zale jer ne mogu da prodju autom do ulaza u zgradu,ko ce narodu ugoditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti