Na pomolu dogovor Grada i novosadskih ugostitelja

Udruženje ugostitelja Novog Sada poslalo je dopis skupštinskom Savetu za javni red, mir i bezbednost u nameri da se poboljša rad ugosteljskih objekata.

Udruženje ugostitelja Novog Sada poslalo je dopis skupštinskom Savetu za javni red, mir i bezbednost u nameri da se poboljša rad ugosteljskih objekata.

Prema najavama iz Grada, vrlo je verovatno da neki od tih predloga budu uvaženi, zbog čega se predlog o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata ipak neće naći na prvom narednom skupštinskom zasedanju kako je bilo planirano.

Za ugostitelje je u nacrtu najdrastičniji predlog da noćni klubovi neće moći da rade u stambenim zonama, a otvoreni su, inače, petkom i subotom do tri sata iza ponoći. Dragan Stanojević iz Udruženja ugostitelja kaže da su predložili da se Novi Sad podeli po zonama, a to znači da se odredi u kom delu grada je stambena zona, gde je poslovno-stambena, a gde je samo poslovanje.

Ugostitelji traže i da se poboljša protivpožarna zaštita i praktična obuka, jer kako kaže Stanojević, ugostitelji nisu prošli tu obuku, pa ne znaju čak ni aparat za gašenje požara da drže.

  • 10.09.2013 10:59
    Nisu svi ugostitelji bahati!
    Pre svega zelim da kazem da se sa "NOVOSADJANINOM" u potpunosti slazem!Jedini je izgleda u potpunosti upoznat sa problematikom i shvatio je srz promblema.

    Druga stvar,zamolio bih sve koji pisu komentare da shvate vec jednom da je sav problem stvorilo 15-ak "ugostitelja" a da i komunalna policija,policija,tuzilasto,pa i sami gradjani koji se zale na buku znaju kojih 15-ak lokala rade bahato,ne postuju institucije grada,policiju,tuzilastvo,svoje komsije,zakone a niko nece da ih javno imenuje.

    Napomenuo bih vas da u gradu ima 700 ugostiteljskih objekata a da samo njih 15-ak u potpunosti krsi zakon i pravi probleme celom gradu,sve zbog bahatosti,licne novcane koristi ne postuju ni sud,ni policiju,niti jednu instituciju grada,pa na kraju ni same komsiji i kolege.
    Molim sve koji pisu komentare da ih ne oslovljavaju kao "ugostitelji" jer tim vredjaju sve nas koji radimo savesno i po zakonu,misleci pri tome na svoje komsije i postujuci institucije grada!
    Hajde da ih oslovljavamo sa recimo "ŠAČICA BAHATIH UGOSTITELJA" ili nekako drugacije...ali nikako UGOSTITELJI!!!
    Nas 685 Novosadskih ugostitelja koji se trudimo da radimo po zakonu,isunjavamo svoje obaceze,placamo racune i poreze necemo dozvolite da se zbog "ŠAČICE BAHATIH UGOSTITELJA" za koje inace svi znaju ko su,UGASI HILJADE RANIH MESTA!

    Unapred zahvalni SAVESNI UGOSTITELJI!
  • Toma

    10.09.2013 07:30
    zločin i kazna
    nema vladavine Prava već interesnih grupa i opšte nediscipline.

    Komunalnu sam zvao iks puta zbog jednih "komšija" koji se ponašaju kao da nisu sa Zemlje, poludivlji su i necivilizovani. Deca im londraju do 2 ujutru noću a nemaju ni 12 godina, voze motor, dernjaju se iz stana i po ulici, muzika tako da ih svi čujemo... na zapadu bi davno bili u zatvoru a deca u ustanovi.
    Komunalna ih nijednom nije kaznila. a ja pitam zašto? zašto samo opomena?! KAZNA!

    Isto kao što treba i taxiste u Puškinovoj. SAMO KAZNA!
  • Novosadjanin

    09.09.2013 17:33
    Država
    Poboljšati prvo zakone! Zabraniti duple papire ili si kafić ili noćni bar! Da se kazne ne spajaju već ponavljanje prekršaja povećava kaznu do zatvaranja lokala! Da sud kažnjava po zakonu a ne da spaja kazne pa ih smanji na smešnu cifru! U zgradi zabranjena živa muzika i noćni bar! Ko želi da radi non stop veći porezi! Noćni barovi u blizini zgrada dobra izolacija! Kada je kraj radnog vremena muzika se MORA ugasiti! Veća ovlašćenja komucajcima što se tiče lokala a ne samo pisanje kazni! Bagru nakon zatvaranja lokala policija da mnogo bolje kontroliše za REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA! Republika Srpska ima bolje zakone a postoje 15-ak godina. ZA 5 DANA SE SVE MOŽE SREDITI I DONETI ZAKONI UKOLIKO NEKO OVO ŽELI, A RADNO VREME OSTAVITI OVAKO KAKO JE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti